De 40.000 kvm store B&W-Haller på Refshaleøen kan blive omdannet til boliger i 20 etager, mens hallerne bevares, så der stadig vil være mulighed for at afholde sportsbegivenheder og koncerter i de gamle industribygninger.

Arkitektfirmaet BCVA har udarbejdet et forslag, hvor B&W-Hallerne på Refshaleøen omdannes til 2.000 studieboliger i 20 etager, mens hallerne bevares. Det skriver Metroxpress.

- Vi har lavet en fuldstændig optegning af hallerne, og man kan få plads til 2.000 boliger ved at lægge dem langs facaden og fore bygningen med studieboliger. Sådan et hus skal renoveres alligevel, og hvis det skal kunne bruges om vinteren, skal det alligevel isoleres, fortæller Rune Veile, der er arkitekt og partner i BCVA til avisen.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Sølvkysten på Amager udbygges for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 9. september 2014.

- Vi har lavet projektet på eget initiativ, fordi debatten af og til bliver lidt ensporet. København mangler studieboliger, og samtidig diskuteres der, hvad der skal ske med B&W-Hallerne efter Eurovision. Nogle gange er det godt at vende tingene på hovedet, så nu vil vi prøve at råbe op og se, hvad folk siger til det, fortsætter han.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Udvikling af Ørestaden for 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 12. november 2014.

På konferencen Omdannelse af industri til boliger, som Byens Ejendom afholder på Carlsberg Museum & Business Centre den 18. november 2014 kan du høre Rune Veile fra BCVA fortælle mere om visionen for B&W Hallerne. Hallerne, som er opført i 1960'erne, blev frem til 1996 brugt til skibsbygning, men siden da er de blevet brugt til forskellige events. Komplekset består af de 2 haller B&W Grand Ballroom, hvor der kan være 3.600 tilskuere, og B&W Sektionshal 2, som har plads til 10.000 tilskuere.

Refshaleøen ejes af Refshaleøens Ejendomsselskab og er udpeget som perspektivområde, hvilket betyder, at der ikke vil finde egentlig byplanlægning af øen sted før tidligst i 2021. Der er mulighed for at høre mere om fremtiden for Refshaleøen på konferencen, Sølvkysten på Amager udbygges for 30 milliarder, hvor Claus Hovmøller Jensen, der er plan- og udlejningschef i Refshaleøens Ejendomsselskab, vil fortælle om den langsigtede planlægning og udvikling af Refshaleøen. Konferencen afholdes den 9. september 2014 på Radisson SAS Scandinivia Hotel.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030