Silkeborg Kommune har rundet 92.000 indbyggere, og befolkningstilvæksten nærmer førkriseniveauet. Det skaber blandt andet behov for investeringer i daginstitutionernes fysiske rammer, og vedligeholdelsen af kommunens bygninger er presset af økonomien.

Gennem de seneste 3 år er Silkeborg Kommune vokset med 670 indbyggere årligt, og dermed nærmer befolkningstilvæksten sig det høje niveau fra før finanskrisen. Skoleområdet og børneområdet får derfor et markant løft i de kommende år. Det fremgår af det første forslag til budgettet for 2019 og overslagsårene 2020-22, som borgmester Steen Vindum fremlagde på byrådets årlige budgetseminar 14. og 15. august 2018.

- Vi har en god dialog i byrådet, og jeg fornemmer opbakning til fortsat at sikre, at vi har en robust økonomi og et budget i balance. Nu skal vi arbejde på at få en god budgetaftale med så bred opbakning i byrådet som muligt, siger borgmester Steen Vindum.

NB! Randers - De store projekter 2018-2028. Konferencen afholdes d. 7. november 2018.

På børneområdet er det en positiv udfordring, at der kommer flere børn i daginstitutionerne, men det presser de fysiske rammer. Desuden er vedligeholdelsen af kommunens bygninger presset af økonomien.

På budgetseminaret drøftede byrådet presset på anlægsbudgettet som følge af væksten i Silkeborg Kommune. I budgettet er der anlægsinvesteringer for 292 millioner kr. inklusive energiinvesteringer og ældreboliger. I de kommende år vil kommunens anlægsaktiviteter også ligge meget højt.

Byrådet førstebehandler budgettet den 18. september 2018, og andenbehandlingen og vedtagelsen af næste års budget sker på byrådsmødet den 10. oktober 2018.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri