Brøndby er klar med en aktieemission, der skal indbringen klubben mellem 100 og 140 millioner kr. De fleste penge skal dække gæld og forventet driftsunderskud i de kommende år, men der afsættes også mellem 10 og 20 millioner kr. til at forbedre stadionfaciliteterne.

Brøndby IF har en gæld på 78,4 millioner kr., hvoraf 29,8 millioner kr. er til storaktionær og tidligere bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen. Nedbringelse af gælden er hovedårsagen til en kommende aktieemission. Emissionen skal indbringe op mod 140 millioner kr., og klubben har bindende tilsagn om tegning af aktier for minimum 100 millioner kr.

- Med de 100 mllioner, som allerede er garanteret, kan Brøndby IF blive stort set gældfri, samtidig med at der investeres i forbedrede faciliteter til glæde for fans og sponsorer. Bliver provenuet større end de 100 millioner, så vil der være endnu bedre muligheder for investeringer til glæde for fans og sponsorer, siger bestyrelsesformand i Brøndby IF A/S, Jesper Møller til klubbens hjemmeside.

Han påpeger, at klubben stadig ønsker at eje sin hjemmebane, og det skal emissionen medvirke til at sikre, at klubben også vil gøre fremover.

- Herudover ønsker vi at investere yderligere i forbedrede faciliteter til fans og sponsorer, således at vi har endnu bedre muligheder for at nå frem til økonomisk ligevægt, siger han.

NB! Udvikling for milliarder mellem København og Køge (Vestegnen). Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.

Hvis emissionen gennemføres til minimumsprovenuet på 100 millioner kr., vil klubben konkret overveje at foretage investeringer for 10 millioner kr. i faciliteter på Brøndby Stadion med henblik på at forbedre oplevelsen for sponsorer og fans. Hvis Brøndby IF modtager et provenu ud over de 100 millioner kr., vil de første 10 millioner kr. ligeledes blive allokeret til investeringer i faciliteterne på Brøndby Stadion, så der i alt kan investeres for op til 20 millioner kr. i hjemmebanen.

Klubben nævner en udbygning og forbedring af Vilfort Lounge, en etablering af et nyt publikumsområde til fans og tilskuere syd for Brøndby Stadion, samt tiltag, der skal sikre bedre mulighed for at vedligholde banen, som mulige investeringer. Sidstnævnte kan eksempelvis være ved installation af nye varme- og drænrør under banen på Brøndby Stadion eller anskaffelse af andet materiel, til at forbedre vedligehold af græstæppet på Brøndby Stadion

Derudover har man en renovering af parkeringspladsen nord for Brøndby Stadion på ønskesedlen, ligesom man planlægger etablering af en materielhal til opbevaring af materialer og maskiner, hvilket blandt andet vil frigøre plads syd for Brøndby Stadion til brug for etablering af førnævnte publikumsområde. Endeligt ønsker man et energioptimere og renovere de eksisterende faciliteter på Brøndby Stadion for at sikre en forbedret drift i årene fremover.

Kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune vedtog i juni 2016 en ny lokalplan, der gør det muligt at etablere en sportsby omkring Brøndby Stadion, ligesom lokalplanen giver mulighed for ikke-sportslige arrangementer i tilknytning til stadion i form af eksempelvis koncerter, events og fester.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS