NCC har overdraget et område på Frederiks Plads, der oprindeligt skulle have huset kontorer, til ejendomsudviklingsselskabet Bricks. Bricks vil i stedet opføre lejligheder på arealet. Byggeriet af de 255 boliger ventes allerede igangsat efter sommerferien 2017.

Flere familier får nu mulighed for en lejlighed i Frederiks Plads med udsigt udover både bugt, havn og skov. Bricks vil opføre 20.775 kvm boliger og 1.364 kvm erhverv, heraf 1.200 kvm til en dagligvarebutik, i et højhus i området. Der vil blive 150 boliger på under 80 kvm og 105 boliger på 80 kvm og derover. 3.870 kvm af boligetagearealet vil blive til almene boliger.

- Efterspørgslen efter de boliger, der allerede er opført på pladsen har været stor, og vi har stadig mange henvendelser fra folk, der ønsker at bo på Frederiks Plads. Derfor har det været naturligt at imødekomme efterspørgslen og søge at inddrage mere areal til boligformål på området, siger Martin Busk, direktør i Bricks.

NB! Jylland: Højhusbyggeri - fordele og udfordringer. Konferencen afholdes d. 20. april 2017.

Konverteringen fra erhverv til bolig kræver dog en ændring af den eksisterende lokalplan, og der er derfor lokalplanarbejde i gang for øjeblikket. Der skal udarbejdes et kommuneplantillæg, der vil indeholde et maksimalt antal etager på 25 i stedet for 19 og en maksimal bebyggelsesprocent på 410 i stedet for 360. Der påregnes ikke gennemført en forudgående offentlig høring om kommuneplantillægget. Hvis lokalplanprocessen går som planlagt, vil opførelsen af de ekstra boliger derfor allerede gå i gang efter sommerferien 2017.

Administrerende direktør i NCC Property Development, Ole Faurby, der hidtil har arbejdet med planer om at opføre kontor på arealet, er mere end tilfreds.

- Den fælles aftale er det helt rigtige i forhold til vores timing. Vi er for øjeblikket i gang med at opføre et kontorhus, et såkaldt Company House, i det modsatte hjørne af Frederiks Plads, og kan Bricks igangsætte boliger nu, betyder det, at bydelen hurtigere bliver færdig. Det kommer også vores lejere til gode, siger han.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS