Bricks skal i samarbejde med Byr Gruppen og Gefion Group opføre 35.000 kvm boliger og erhverv ved Rødovre Station. Butikscentret Rødovre Centrum arbejder samtidig på at udvide med yderligere 13.800 kvm butiksareal, og flere andre store projekter er i gang i kommunen.

I oktober 2013 nedbrændte Rødovre Stationscenter - samme år som den almene boligorganisation AAB havde sat den til salg. Brandtomten blev købt af selskabet Rødovre City med BYR gruppen i ejerkredsen i august 2015 med henblik på at udvikle et stort bolig- og erhvervsprojekt på grunden og arealerne omkring den.

Nu er Bricks gået ind projektet for at udvikle det sammen med BYR Gruppen og Gefion Group og på sigt overtage det. Det er således bekræftet, at der foreligger en betinget købsaftale.

- Det er på plads. Vi mangler bare lokalplanen, og den arbejder vi sammen med Rødovre Kommune om at få på plads, siger Martin Busk, direktør og medindehaver af Bricks, som oplyser, at Rødovre Stationscenter skal danne rammerne for en tryg bydel med fokus på alsidige funktioner, forskønnelse af området og arkitektur, hvor der skal være fyldt med liv og mennesker.

Projektet går på tværs af den nedsænkede, 4-sporede Avedøre Havnevej og forbinder derved stationsområdet med det almennyttige boligområde Kærene og Milestedet, hvor 2 af AAB's boligblokke, Agerkær og Ruskær på henholdsvis 13 og 15 etager, i maj 2012 blev taget ned ved sprængning. Her er der i den gældende kommuneplan lagt op til, at AAB kan forøge de eksisterende 3-4 etagers bebyggelser med med yderligere 1 etage.

NB! Rødovre investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. april 2016.

Ifølge Bricks vil der gennem hele området blive etableret et nyt, urbant strøg, som vil strække sig fra den østlige til den vestlige del. Byen skal kobles sammen af grønne kantzoner og forbindelser, som skaber overgangen mellem bolig og stræde. En gangbro, inspireret af ”New York Highline”, skabes til at håndtere cykel- og gangtrafikken.

Området bliver en kombination mellem det tætte bybillede og de grønne zoner. Boligerne bliver af forskellig karakter og kommer til at variere i blandt andet højden, så der opnås en rummelig og spændende variation. Bybilledet fyldes samtidig af liv og aktivitet, når bygningerne åbnes mod det nye strøg, med åbne facader, indgange og butiksfacader.

Med bolig- og erhvervsprojektet er der udsigt til markant stigende byggeaktivitet i vestegnskommunen, hvor flere store projekter er under udvikling.

NB! Butiksmarkedets udvikling 2016-2026. Konferencen afholdes d. 19. april 2016.

Som følge af en skærpet konkurrencesituation med udvidelserne og renoveringerne af Waves i Hundige, Glostrup Shoppingcenter og Frederiksberg Centeret samt etableringen af Spinderiet i Valby, BIG i Herlev og den planlagte etablering af shoppingcenteret Galleria i Vanløse har Rødovre Kommune lige nu et lokalplanforslag i høring med henblik på at give butikscentret Rødovre Centrum mulighed for at udvide med 13.800 kvm butiksareal og 1.300 nye parkeringpladser.

På Egegårdsvej opfører Vestegnen HF & VUC et 2.800 kvm stort uddannelsescenter fordelt på 4 etager, og ELF Development er i fuld gang med at forvandle Irmas gamle domicilområde til den nye bydel Irma Byen med boliger til 3.500 indbyggere på et 135.000 kvm stort areal.

Proximus købte for 1 måned siden Damhusprojektet med 5.760 kvm rækkehuse og ejerlejligheder tegnet af Gröning Arkitekter på Damhusgrunden. I tilknytning til det projekt ønsker Rødovre Kommune at transformere Damhustorvet og en del af Roskildevej på strækningen mellem Hvidovrevej og Avedøre Havnevej.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 11. februar 2016.

Endeligt bliver Rødovre koblet på den 28 kilometer lange letbane, som med en linjeføring langs Ring 3 vil forbinde Ishøj og Lundtofte med 28 stationer, og de lokale politikere drømmer også om at få metroen til kommunen.

En metrolinje til Rødovre vil ifølge et notat fra Tetraplan koste 8,9 milliarder kr., men politikerne kan henvise til, at kommunen med 37.900 indbyggere på et areal på 12,2 millioner kvm har landets 3. højeste befolkningstæthed - kun overgået af Frederiksberg og Københavns Kommuner. Frem mod 2040 forventer Danmarks Statistik, at kommunens befolkningstal stiger med 7,1 procent, hvilket er næste dobbelt så meget som landsgennemsnittet.

Byens Ejendom afholder den 13. april 2016 konference om udviklingen i Rødovre, og her vil flere af de store projekter blive præsenteret. Blandt talerne er Rødovre Kommunes borgmester Erik Nielsen, udviklingsdirektør i ELF Development Anette Krarup, partner og arkitekt fra Gröning Arkitekter Martin Dahlerup, direktør og bygherrerådgiver fra BYR Gruppen Rasmus Storgaard og Martin Enemærke, der er ejendomsmægler og indehaver af Nybolig Martin Enemærke Rødovre. Hele programmet kan ses her.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder