Bricks står bag projektet "Nicolinehus", som netop har vundet et kommunalt udbud og får en central placering i Aarhus Ø. Ejendomsprojektet med 2 karréer i op til 17 etager skal skabe byliv i Aarhus Ø og være omdrejningspunktet for en ny, stærk midtbypuls, der danner bro mellem havnebydelen og Aarhus C.

Aarhus Byråd godkendte onsdag den 21. december 2016 en indstilling fra Teknik og Miljø om salg af Nikoline Kochs Plads på Aarhus Ø til ejendomsselskabet Bricks. I Bricks, der lige nu opfører det ambitiøse Frederiksplads mellem Frederiksbjerg og Sydhavnen, er medejer og direktør Martin Busk ikke bare glad for at have vundet det kommunale udbud - han er også begejstret på byens vegne.

- Nicolinehus bliver hjertet af Aarhus Ø, der med sin puls skaber en tæt sammenhæng til midtbyen, så området bliver et attraktivt tilbud til alle aarhusianere. Derudover har Nicolinehus områdets ubestridt bedste beliggenhed lige ud til den gamle lystbådehavn, med vand til begge sider og havnebadet helt tæt på, siger Martin Busk.

NB! Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 1. marts 2017.

Nicolinehus er tegnet af AART Architects og rummer både boliger og erhverv. Hele stueetagen i den "terrasserende" bygningsstruktur åbner sig mod omverdenen med cafèer, livsstilsbutikker, spisesteder og dagligvarebutikker. Det samme gør Nicolinehus` gårdhaver, der - inspireret af midtbyens gamle karréer - bliver rekreative åndehuller og grønne uderum for både beboerne og borgere.

- Nicolinehus er med alle sine udadvendte tilbud skabt til at fremelske liv og puls - det trænger Aarhus Ø virkeligt til, fortæller Martin Busk.

Samtidig har Bricks ambitioner om at skabe en grøn havnelund i området mellem Nicolinehus og lystbådehavnen, ligesom virksomheden vil arbejde for, at Aarhus Ø får sin egen "havne-rambla" - et sammenhængende strøg langs lystbådehavnen.

Philip Foss, der er medejer i Bricks, fortæller, at virksomheden også på andre måder vil gå forrest for at skabe liv i Aarhus Ø.

NB! Ungdomsboliger i Aarhus 2017-2027. Konferencen afholdes d. 23. maj 2017.

- Vi vil derudover løbende lave events i området omkring Nicolinehus og aktivere ildsjæle og interessenter i Aarhus Ø, så området kommer til at summe af afslappet midtbyliv. Samtidig tilbyder vi de kommende beboere boliger med format. Vi lever af - og for - at skabe smukke rammer for liv. Det, synes vi, er lykkedes rigtigt godt med Nicolinehus - i tæt samarbejde med AART architects, der er et af landets allerstærkeste arkitektfirmaer, siger han.

Aarhus Kommune modtog i forbindelse med udbuddet 6 forskellige tilbud på at bygge på Nikoline Kochs Plads.

- Vi er meget glade for den store interesse, der har været og stadig er for at bygge på Aarhus Ø, og vi glæder os særligt over, at vi med ’Nicolinehus’ får sat gang i bylivet med supermarked, caféer, etablering af et citykajak-klubhus, og især er vi begejstrede for projektets fokus på grønne udeområder, der netop har været efterspurgt på Aarhus Ø. Det er med til at gøre bydelen endnu mere attraktiv for både beboere og besøgende, siger Bente Lykke Sørensen, chef i Bolig og Projektudvikling.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS