Usikkerheden på de finansielle markeder kan blive en fordel for ejendomsbranchen. Lavere renter og en søgning væk fra aktier kan presse priserne på ejendomme i vejret.

Usikkerheden på de finansielle markeder kan blive en fordel for ejendomsbranchen. Det vurderer Morten Jensen, seniorpartner og direktør hos Newsec Egeskov & Lindquist.

- Kronen er kommet under positivt pres og vil sandsynligvis blive forsvaret med rentesænkninger. Lavere finansieringsomkostninger påvirker forretningskravet til ejendomme i nedadgående retning og giver stigende priser, siger Morten Jensen.

NB! Byudvikling for 18 milliarder på Frederiksberg. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

Nationalbankens direktør, Lars Rohde, har allerede bekræftet, at han vil gøre ”det nødvendige”, og på aktiemarkederne er fredagen startet med voldsomme kursfald - både i Danmark og resten af Europa. Samtidig er det engelsk Pund styrtdykket, og olieprisen er også faldet.

- Turbulente forhold på de finansielle markeder får normalt en positiv afsmitning på ejendomsmarkedet. Usikkerheden sender investorerne mod mere sikre aktiver, siger Morten Jensen.

- Samtidig vil den manglende tillid til det engelske marked forstærke de store udenlandske investorers interesse for Danmark. Det er min vurdering, at Brexit kan få en positiv nettoindflydelse på det danske ejendomsmarked - på trods af den nu øgede europæiske og globale usikkerhed, slutter han.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens