I 11 af Københavns omegnskommuner planlægges 20.000 nye boliger frem mod 2025 og yderligere 10.000 i de efterfølgende år frem mod 2035. Det vil give plads til yderligere 70.000 indbyggere, lyder det i et fælles udspil fra kommunerne, der samtidig forventer omfattende byudvikling langs den kommende letbane.

På Vestegnen er 11 borgmestre gået sammen om et fælles udspil til regeringen, hvor man kommer med anbefalinger til det arbejde, som regeringen har sat i gang med erhvervsministeren i spidsen omkring "Hovedstaden 2030".

Af det fælles udspil fremgår det, at der i de 11 kommuner planlægges opført 20.000 nye boliger frem mod 2025 og 10.000 i de efterfølgende år frem mod 2035. Alt i alt vil det give plads til 70.000 flere borgere de næste 12-15 år, lyder det i udspillet.

- Interessen for at bo i omegnskommunerne er kraftigt stigende, og den generelle tendens i kommunerne er derfor allerede nu stigende priser og befolkningstilvækst, lyder det fra borgmestrene.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

- Vi opfordrer derfor staten til at være opmærksom på det store byudviklingspotentiale, der er i omegnskommunerne. Der er et enormt potentiale i at lave strategiske investeringer i infrastruktur og offentlig transport, så omegnskommunerne bliver bedre forbundet til København, lyder det videre i udspillet.

Borgmestrene påpeger, at der er et meget stort potentiale for byudvikling på arealerne langs Ring 3-letbanen, som er planlagt til at være færdig i år 2025. 

Den samlede volumen langs letbanen svarer til mere end det dobbelte af Ørestad. Beregninger viser ifølge kommunerne, at der alene her er et potentiale for at etablere nye og stationsnære boliger til 30.000 borgere. Og langs letbanen forventes der i øvrigt investeringer i etablering af 20.000 nye arbejdspladser.

De 11 omegnskommuner Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk repræsenterer 420.000 borgere og 270.000 arbejdspladser. Gennem de seneste 10 år har de 11 kommuner haft en samlet befolkningstilvækst på mere end 30.000 indbyggere, hvilket svarer til knap 8 procent.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens