Claus Sørensen Ejendomme har sat gang i byggeriet af 2 tårne på henholdsvis 9 og 14 etager i byudviklingsområdet Lysningen i Esbjerg.

Byggeriet af nye lejligheder til 250 millioner kr. i Lysningen sat i gang. Projektet er tegnet af Friis & Moltke og omfatter 2 boligtårne med 63 lejligheder ved Spangsbjerg Kirkevej nær Nørreskoven, Dyrehaven og Vognsbølparken.

- For Claus Sørensen Ejendomme A/S er Lysningen det første byggeri med salg af boliger for øje. Det udspringer af en overordnet beslutning om at øge ejendomsaktiviteterne i primært Esbjerg, men også i andre attraktive byer for bosætning og drift af virksomhed, siger Lars Kjærgaard, projektchef i Claus Sørensen Ejendomme.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

Lejlighederne får varierende størrelser på henholdsvis 135, 153 og 164 kvm. Dertil komer penthouse-lejligheder på de 2 øverste etager i hver bygning på 165, 186 og 204 kvm. Alle lejligheder har store terrasser. Det samlede etageareal er på 9.738 kvm. Direktør og indehaver af home Esbjerg Behrend Behrendsen oplyser, at Lysningen fra den tidlige projektfase har mødt stor interesse blandt potentielle købere.

– Allerede da vi indledte dialogen med Claus Sørensen Ejendomme, stod det klart, at dette boligprojekt bidrager med kvaliteter, der ikke er set i Esbjerg før. Byen er i realiteten fantastisk grøn og velforsynet med bynære naturområder, og fra den højeste boligejendom i Esbjerg vil der blive 360 graders panoramaudsigt. Der bliver tæt adgang til alt, hvad enten man ønsker at fodre ænder med børn og børnebørn, motionere på stier eller i idrætsanlæg, opleve eliteidræt i byens store arenaer eller blot nyde en bolig af høj kvalitet i gå- og cykelafstand fra Esbjergs centrum, siger Behrend Behrendsen.

Samlet er der i masterplanen for Lysningen lagt op til, at området ved Vognsbølsparken skal fortættes med 35.000 kvm boliger og erhverv, og en enkelt bygning kan opføres i op til 16 etager.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne