Ejendomsmæglerne har haft ualmindeligt travlt gennem de sidste 3 måneder. Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør 3. kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år.

De danske ejendomsmæglere har solgt 26.020 boliger i løbet af juli, august og september i 2020. Det er flere end i noget andet kvartal igennem de seneste 10 år, viser nye handelstal fra Boligsiden.

Dermed er der også kommet endnu mere tryk på bolighandlerne i de seneste 3 måneder sammenlignet med 2. kvartal 2020, der ellers var det hidtil bedste.

Ser vi nærmere på de enkelte boligtyper, er der i løbet af juli, august og september solgt hele 16.099 villaer og rækkehuse og 5.704 ejerlejligheder. Det er det højeste niveau på et kvartal for begge boligtyper.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

- Det er en ret usædvanlig udvikling, som vi i øjeblikket er vidner til. Salget af villaer og rækkehuse ligger i 3. kvartal 20 procent højere end i samme periode sidste år, og for ejerlejligheder ser vi et salg, der er steget med 22 procent sammenlignet med 3. kvartal sidste år. Det er en meget markant udvikling, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Samtidig er der solgt 4.217 sommerhuse i samme periode, hvilket er det højeste niveau for 3. kvartal i de seneste 10 år og samtidig det næsthøjeste niveau målt op imod alle kvartaler.

Salget af sommerhuse er dog begyndt at stilne lidt af i august og september. Det samme kan man ikke sige om salget af huse og ejerlejligheder. Tværtimod.

I september alene er der solgt over 2.000 ejerlejligheder, hvilket ikke er set på én måned de seneste 10 år.

- Vi skal huske på, at netop markedet for ejerlejligheder blev hårdest ramt efter den delvise nedlukning af landet i marts, og ingen af os havde på det tidspunkt troet, at vi et halvt år senere ville stå med rekordhøje handelstal. Men det gør vi. Og selvom priserne også har nået et rekordhøjt niveau på over 30.000 kr. per kvm, er køberne fortsat derude, siger Birgit Daetz.

Jylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 10. november 2020.

Ligeledes er der sket en stigning i salget af villaer og rækkehuse i september, hvor der blev solgt 5.659 af slagsen. Det er kun overgået af juni måned i år.

- September er 5. måned i træk, hvor der er solgt over 5.000 huse om måneden. Det er ganske enkelt enestående, og det vidner om, at der er gang i et boom i hussalget, siger Birgit Daetz.

- En vigtig pointe er også, at de mange hushandler ikke er koncentreret om de traditionelt populære markeder tættest på hovedstaden. Ser vi på de områder, hvor der har været flest hushandler indtil videre i 2020, er det i kommuner som Furesø, Syddjurs og Vordingborg, at salget af huse er steget mest i forhold til sidste år. Hushandlerne har med andre ord spredt sig til store dele af landet, slutter hun.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter