Med 2 boligprojekter på i alt 320 boliger og en samlet projektsum på 650 mio. kr. sættes der snart gang i udviklingen af området ved Krimsvej ved Amager Strandpark i København. Bygherrer er henholdsvis Danica Pension og Lærernes Pension. KPC er totaludvikleren og entreprenøren på projektet.

Det er blevet kaldt Amagers Manhattan. Men udviklingen af det tidligere industriområde mellem Krimsvej og Amager Strand gik med finanskrisen stort set i stå. Med to nye aftaler underskrevet i januar 2012 om byggeriet af i alt 320 lejeboliger i høj kvalitet skubber projektudvikler og totalentreprenør KPC nu for alvor gang i projektet. Og dermed i udsigten til et nyt stort og attraktivt boligområde på Amager på i alt 140.000 kvm blot et stenkast fra Øresund.

KPC har tidligere erhvervet de to grunde hvorpå byggeriet skal finde sted. På den ene er indgået aftale med Danica Pension, der skal stå bag boligprojekt på 130 boliger fordelt på et terrassebyggeri med et tilhørende højhus i 12 etager. Danica Pension kommer her til at råde over 12.500 kvm. boliger.

På den anden grund opfører KPC et boligprojekt for Lærernes Pension på 190 boliger, der blandt andet kommer til at rumme et højhus på 16 etager. Begge boligprojekter er tegnet af Arkitema og får blandt andet p-kælder. Byggeriet af begge projekter går i gang til foråret og forventes færdige og klar til indflytning ultimo. 2013.

Den samlede projektsum for projekterne bliver på 675 mio. kr.

- Området er et af de mest attraktive udviklingsområder i hovedstadsområdet. Beboerne allerede fra 2. etage får udsigt over Øresund og den populære Amager Strandpark. Der bliver tale om udlejningsboliger i rigtig god kvalitet, siger direktør Peter Christophersen, KPC.

Et enkelt projekt i det nordvestlige hjørne – en Lidl-butik med tilhørende 24 boliger – er det hidtil eneste, der er sket i det store projektområdet, siden lokalplanen blev vedtaget i 2009.

- Vi tror på, at vores to nye og store projekter for alvor får sat gang i udviklingen af området. Uden aktiviteter har det i alt for lang tid fået lov til at forfalde, siger Peter Christophersen. Han glæder sig over, processen bag udviklingen af KPCs to nye projekter har været både konstruktiv og effektiv.

- Vi har over den seneste tid genereret projekter i Aarhus til godt 1,2 mia. kr. Det har skærpet vores koncept, så vi nu har en række attraktive vare på hylderne – både hvad angår pris og kvalitet. Det høster vi nu også af i København, tilføjer Peter Christophersen.

Med de nyeste to projekter ved Amager Strand har KPC samtidig lagt fundamentet for virksomhedens aktiviteter helt frem til 2014.

- Vi forudser derfor en god og stabil økonomisk udvikling i de næste par år. Både i forhold til omsætning og bundlinje, siger adm. dir. i KPC, Bo Knudsen.

Konference om "Almene boliger for 40 milliarder":
ByensEjendom afholder den 22. maj 2012 en konference om "Almene boliger for 40 milliarder". Byggeriet af almene boliger er i dag en af de største drivkræfter bag dansk byggeri. I 2010 blev der anmeldt byggeri af hele 16.664 almene boliger. Hør mere om en sektor i vækst.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.