Flere partier i Hørsholm Kommune overvejer, om kommunen skal investere i ejendomme i Rungsted med henblik på at bruge dem som midlertidige flygtningeboliger. Ifølge eksperter vil det ikke påvirke boligmarkedet i kommunen eller priserne på nabobebyggelserne.

Flere partier udtrykte i Frederiksborg Amts lørdag bekymring for, om det kan påvirke boligmarkedet, hvis Hørsholm Kommune køber boliger i Rungsted til flygtninge. Ifølge Sjællandske er der dog ikke grund til bekymring for, at det vil påvirke boligmarkedet generelt.

- Umiddelbart er det sådan, at hvis der er flere, der efterspørger boligerne, og herunder også kommunen, så giver det i sig selv også højere priser. Men en enkelt villa eller to betyder ikke noget, siger Morten Skak, der er boligøkonom ved Syddansk Universitet (SDU), til avisen.

NB! Det nye Bygningsreglement. Kurset afholdes d. 8. marts 2017.

Ifølge Boligøkonom Curt Liliegreen fra Boligøkonomisk Videncenter (BVC) har naboerne til de kommende flygtningeboliger heller ikke grund til bekymring. Der er ikke tilstrækkeligt statistisk grundlag for en undersøgelse af påvirkningen af boligpriserne herhjemme, men erfaringer fra USA viser ifølge boligøkonomen, at eksempelvis indkvartering af folk, der er blevet løsladt fra fængslet, handicappede eller misbrugere ikke påvirker boligpriserne i nabolaget.

- Det påvirker muligvis folks forventninger til boligpriserne, men når det kommer til stykket, påvirker det ikke boligpriserne som sådan. Jeg kunne godt forestille mig, at der ville opstå noget usikkerhed, og at det kunne vise sig i liggetiden. Men jeg tror ikke, du ville kunne få en form for flygtningerabat i prisen, siger Curt Liliegren, som dog påpeger, at man ikke nødvendigvis kan sammenligne USA og Danmark.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked