Aktuelt giver planloven kommunerne mulighed for at kræve 25 procent almene boliger ved nybyggeri. Boligministeren vil hæve den procentsats.

Boligminister Kaare Dybvad (S) vil værne København mod at blive en velhaverenklave for de rige. Det skriver han i en klumme i Altinget.

Han mener, at regeringen allerede har taget det første skridt med det såkaldte ”Blackstone-lovindgreb” med ændringer af bestemmelsen i boligreguleringslovens § 5, stk. 2.

Almene boliger - største vækstmarked - private udviklingsprojekter. Konferencen afholdes den 4. november 2020.

Næste skridt er ifølge ministeren, at der skal bygges mange flere almene boliger. Kommunerne kan med den nuværende lovgivning kræve, at 25 procent af al nybyggeri er alment.

"Den procentsats skal hæves, og som boligminister ser jeg gerne, at op til en tredjedel af byens nye boliger skal være almene", skriver Kaare Dybvad.

I Københavns Kommune er der knap 63.000 almene boliger fordelt mellem 25 boligorganisationer. I hele landet er der omkring 620.000 almene boliger. I Brøndby Kommune er 66 procent af boligerne almene, og vestegnskommunen er dermed den kommune med den største andel af almene boliger. I den anden ende af skalaen ligger Gentofte Kommune med 5 procent almene boliger.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning