Mere end 20.000 ejerboliger og fritidshuse har skiftet ejere i 2. kvartal 2020, og boligpriserne stiger fortsat. Det viser Finans Danmarks nyeste tal.

Boligmarkedet har under coronakrisen udvist sundhedstegn. Efter et dyk i handelsaktiviteten under nedlukningen af Danmark i marts og april har flere ejerboliger og fritidshuse igen skiftet ejere – og til højere priser. Fra 2. kvartal 2019 til 2. kvartal 2020 er huspriserne steget med 2 procent, ejerlejlighedspriserne med 2,7 procent og fritidshuspriserne med 3,4 procent.

- Da coronakrisen for alvor ramte Danmark i marts, var der stor usikkerhed om, hvilken betydning virussen ville have for boligmarkedet og dermed mange danskeres økonomi. Men dagens tal viser, at den robusthed, boligmarkedet havde før krisen, er fortsat hen over sommeren, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Seniorboliger og seniorkollektiver - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. oktober 2020.

I 2. kvartal 2020 blev der i alt handlet 20.470 ejerboliger og fritidshuse. Det er 16 procent flere end for et år siden. Den større handelsaktivitet skyldes især, at rekord mange sommerhuse har fået en ny ejer. I alt blev der solgt 4.736 sommerhuse. Det er 88 procent flere end for et år siden, og det er det højeste antal i statistikkens historie.

- Indtil videre har coronakrisen ikke været synlig på boligmarkedet, bortset fra på sommerhusmarkedet. Sommerhuse er blevet revet væk, og for første gang er der handlet flere sommerhuse end ejerlejligheder i et kvartal, siger Ane Arnth Jensen.

Det er ikke kun sommerhuse, som boligkøberne har stor interesse for. I 2. kvartal 2020 blev der solgt 11.869 huse. Det er godt 700 flere end i samme kvartal sidste år, svarende til en stigning på 6,2 procent. Det er kun ejerlejligheder, der bryder mønsteret. Der blev solgt 3.865 ejerlejligheder, hvilket er 80 færre handler end i 2. kvartal 2019. Det svarer til et fald på 2 procent.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS