Hvor årets første måneder har budt på et boligmarkedet, der i gennemsnit lå 80 procent over normalniveauet for aktivitet de seneste 5 år, har vi den seneste uge set en halvering. Det fremgår af de nyeste data fra Boligsiden.dk.

Der er ved at indfinde sig normaltilstande på boligmarkedet efter en historisk travl påske i 2021. Med den aktuelle genåbningsfase vurderes der at komme mere balance på boligmarkedet de kommende måneder.

-40 procent over normalen er stadig et tempofyldt boligmarkedet, men der er tale om en signifikant nedgang, som vi tror, de fleste i branchen har set frem til. Det er gået stærkt, og vi er mange steder der, hvor vi simpelthen ikke er i stand til at tilbyde kunderne de boliger, de efterspørger, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 1. juni 2021.

Nedgangen i aktivitet gælder ejerlejligheder og sommerhuse, mens markedet for villaer og rækkehuse ligger nogenlunde stabilt.

- Der kommer også et tidspunkt, hvor mange har købt det sommerhus, de har været på udkig efter, og derfor ser vi selvfølgelig også, at salget går lidt ned, selvom det stadig er på et ret højt niveau, siger Peter J. Mattsen.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 25. november 2021.

Han forklarer det faldende salg på ejerlejligheder med en generel knaphed på boliger i især København og hovedstadsområdet.

- Efterspørgslen på lejligheder i København er ikke blevet mindre over årene. Vores hovedstad er nærmest blevet en magnet, hvor mange gerne vil bo, men udfordringen er, at antallet af nye københavnere overstiger antallet af nye boliger, hvorfor vi også har set og formentlig vil blive ved med at se betydelige prisstigninger på københavnske kvm, siger Peter J. Mattsen.

Boliger og boligudvikling mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholde den 10. marts 2022.

Påsken 2021 var historisk aktiv, og det er ifølge mæglerdirektøren ikke usædvanligt, at man ser en aktivitetsnedgang i forlængelse af påsken.

- Under Corona er vi vidner til et mildt sagt hektisk boligmarked, så påsken i år har budt på om end endnu flere handler end normalt, derfor var det også forventeligt, at det ville stilne af bagefter. Med den begyndende genåbning af samfundet er der grund til at forvente, at boligmarkedet vil normalisere sig yderligere de kommende måneder, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning