Priserne på især sommerhuse er steget markant på Bornholm gennem de seneste 10 år.

På 10 år er priserne på sommerhuse på Biornholm næsten fordoblet, mens også villapriserne har haft pil op. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

I 2011 gik en sommerhus-kvm i Bornholms Kommune for lige godt 10.500 kr., sidste år var det tal steget til 18.000 kr. - og i 1. halvdel af 2021 har det taget endnu et nøk op.

I år er sommerhuspriserne således steget til 20.200 kr. per kvm, hvilket altså svarer til, at et gennemsnitligt sommerhus på eksempelvis 70 kvm sælges for lidt mere end 1,4 millioner kr.

Også på husfronten har priserne rundet et rundt ciffer. Sidste år gik en gennemsnitlig kvm villa eller rækkehus på øen samlet set for næsten 8.750 kr., mens en tilsvarende kvm i første del af 2021 er handlet for 10.276 kr.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

2020 var set over hele landet et ultraaktivt år på det danske boligmarked. Danskerne brugte deres meget hjemmetid på at finde nye boligbehov og for en dels vedkommende opstod behovet for en fritidsbolig indenfor landets grænser også.

For Bornholms vedkommende betød det, at 188 sommerhuse i økommunen skiftede hænder, hvilket svarer til en stigning på 17,5 procent i forhold til for 5 år siden; i 2016.

For øen i Østersøens helårshuse tog antallet af handler også et hop sidste år, hvor 681 villaer og rækkehuse skiftede hænder – mod 491 for 5 år siden.

I år er antallet af tinglyste handler – her halvvejs gennem året - endnu ikke helt oppe på et niveau, der svarer til cirka halvdelen af sidste års handler.

224 hus- og 61 fritidshushandler er der ifølge Boliga.dks tal hidtil registreret i år, et tal der ventes at stige, som flere af forårets og sommerens handler begynder at gå gennem tinglysningen.

Se sommerhuse til salg på Bornholm her.

 


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS