På landsplan er udbuddet af boliger til salg faldet med 32 procent på 12 måneder, og mange boliger sælges nu som skuffesalg.

Udbuddet af huse, lejligheder og ferieboliger er svundet voldsomt ind efter et 2020, hvor danskerne handlede løs. Det viser tal fra Boliga.dk.

På trods af de tæt på tomme mæglerhylder, står boligkøberne stadig i kø. Det placerer kortene på sælgernes hænder og efterlader køberne på et marked, der mere minder om det vilde vesten end det mere milde Skandinavien.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. august 2021.

- En stor del af boligerne bliver lige nu solgt som skuffesalg og når slet ikke at komme på det offentlige marked. Derfor er det en rigtig god idé, hvis du ved, hvad du vil have, at skrive dig op hos ejendomsmæglerne i deres køberkartotek, siger Rie Jakobsen, som er jurist hos Virtus Advokaterne med speciale i fast ejendom og som rådgiver for boligkøbere.

Ifølge Boliga.dks udbudsstatistik var der den 1. februar 2021 blot 39.418 boliger til salg landet over, og altså intet i nærheden af de 57.965 boliger, som var udbudt på markedet samme dag sidste år. Det svarer til et fald på hele 32 procent færre boliger på bare 12 måneder.

Se boliger til salg i dit område her.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri