Retningen i dansk økonomi er positiv, men tempoet moderat. Derfor giver det ifølge Dansk Byggeri i høj grad mening med en relanceret 2025-plan. Samlet set var der i de første 3 kvartaler af 2016 en beskeden BNP-vækst på 0,8 procent. Det er primært boligbyggeriet, der holder dansk økonomi på sporet.

Ifølge Danmarks Statistik var der en kvartalsvis, sæsonkorrigeret BNP-vækst på 0,4 procent i 3. kvartal 2016 og en foreløbig årsvækst i BNP på beskedne 0,8 procent i de første 3 kvartaler af 2016 samlet set.

- Dansk økonomi har fået det 42 milliarder kr. bedre siden sidst, der blev offentliggjort BNP-tal. Og efter den massive opjustering af BNP for perioden 2010-2015 fornylig, behøver vi ikke at snige os helt så meget langs panelerne over for for eksempel Eurozonen. Men det ændrer ikke på, at vi fortsat halter efter vores nabolande og største samhandelspartnere, Sverige og Tyskland, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

NB! Sønderborg investerer 13 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. marts 2017.

- I de 3 første kvartaler af 2016 har der været en skuffende svag BNP-vækst på 0,8 procent. Når det sammenholdes med den positive udvikling på arbejds- og boligmarkedet, så er det dog fair at konkludere, at dansk økonomi befinder sig i et opsving, om end et meget skrøbeligt et af slagsen, siger cheføkonomen.

- Ifølge Bo Sandberg er det de indenlandske trækheste i form af privatforbruget, det offentlige forbrug og boligbyggeriet, der sikrer den positive økonomiske vækst i 2016. Privatforbruget voksede 2,1 procent og boliginvesteringerne med hele 12,6 procent i forhold til 1. til 3. kvartal 2015, påpeger han.

- Privatforbruget vokser, fordi der er fremgang på arbejds- og boligmarkedet. Det giver jobsikkerhed og højere friværdi, og når inflationen samtidig er rekordlav og giver fremgang i de disponible indkomster, så har vi en stærk cocktail i retning af at stimulere privatforbruget, siger Bo Sandberg.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 14. juni 2017.

Endeligt slår han fast, at boligbyggeriet endeligt er på vej frem efter mange års krise.

- Der er stor boligefterspørgsel i Hovedstaden og i de øvrige universitetsbyer, og som en ny tendens følger udbuddet nogenlunde med, idet der for tiden bygges mange nye boliger, blandt andet understøttet af den lave rente. Dansk Byggeri forventer således i sin seneste prognose, at antal påbegyndte boliger i 2017 vil overstige 20.000 for første gang siden finanskrisen, siger Bo Sandberg.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.