Endnu engang har Colliers været mægler på salget af den ikoniske Bispegården i Aarhus. Tilbage i 2010 gik ejendommen til Folkeligt Oplysnings Forbund, FOF, denne gang er det ejendomsselskabet Emilienborg, der er køber af den charmerende ejendom. Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen.

Bispegården er beliggende Aarhus C i Fredensgade 34 - 36 og er en del af et større ejendomskompleks med et samlet erhvervsareal på cirka 2.173 kvm. Ejendommen er omfattet af lokalplan 1033 med en tilhørende byggeret på godt 1.770 kcm. Lokalplanområdet er udlagt til såkaldte cityformål, det vil sige undervisning, administration, café/restaurant, butikker, boliger og andre lignende anvendelser.

Colliers har haft ejendommen til salg siden maj måned i år og udbød den som domicilejendom med byggeret. Den nye ejer glæder sig til at overtage ejendommen.

- Det er en spændende, historisk ejendom, sådan en ejendom, som vi altid gerne har villet arbejde med. Bispegården er opført i solide materialer og har mange fine detaljer, beliggenheden er attraktiv, og sidst - men ikke mindst - åbner byggeretten op for nogle meget interessante udviklingsmuligheder, siger Thorkil Kristensen, direktør i Emilienborg.

- Vi overtager ejendommen per 31. december, så planen er at bruge de næste måneder på at afsøge de mange muligheder, der er. En ejendom i denne kaliber er sjovere at arbejde med end så mange andre. Vi er som udgangspunkt ret åbne overfor den fremtidige brug og vi glæder os til at komme i gang med projektet, uddyber han.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 27. november 2019.

Ejendomsselskabet Emilienborg har tidligere primært investeret i København, men er bestemt ikke afvisende overfor at kigge mere mod Aarhus i fremtiden.

- Vi har en ambition om at investere mere i Aarhus, så erhvervelsen af Bispegården falder fint i tråd med de planer, vi har for fremtiden, siger Thorkil Kristensen.

Første trin er at finde lejere til selve Bispegården (hovedbygningen). Det bliver Colliers, der får til opgave at finde lejere, der kan flytte ind når FOF flytter ud senere på året.

- Kontorlejemål i midtbyen er en mangelvare, blandt andet fordi flere tidligere erhvervslokaler er omdannet til boliger de senere år. Dette faktum i kombination med vækst i beskæftigelsen gør at mange virksomheder er på udkig efter nye lokaler, så efterspørgslen er meget høj og tomgangen historisk lav, siger Torben Klitgaard, Erhvervsmægler Colliers Aarhus.

 - Hovedbygningen har en sjæl og historie som mange af de nye ejendomme ikke har og der er flere virksomheder, der søger netop dette, ligesom en så central beliggenhed er meget attraktivt, det gør det lettere at rekruttere medarbejdere, slutter Torben Klitgaard.

Sælger af Bispegården Folkeligt oplysnings Forbund, har solgt ejendommen som følge af ændrede planer og funktionalitet i forhold til mobilitet og kursister. Samtidig havde FOF et ønske om at optimere sin portefølje af undervisningslokaler.

- Vi har brugt megen tid på det samlede projekt Bispegården, men i forhold til den oprindelige plan med købet af Bispegården, så er vores fremtidige lokalbehov væsentligt mere differentieret, og den udfordring kan vi ikke løse på adressen i Sønder Allé, siger formand for FOF, advokat Henning Lyngsbo.

Fakta om ejendommen

Ejendommen er bebygget med 5 separate bygningskroppe:
 
·         Hovedbygningen ”Bispegården”, Fredensgade 36

·         Porthuset, Fredensgade 36B

·         Fredensgade 34

·         Fredensgade 34B

·         Garagebygning

·         Hovedbygningen fremstår særdeles herskabelig med et væld af spændende detaljer, herunder afhøvlede plankegulve, højloftede rum med flot stuk, fyldningsdøre med udskæringer, charmerende pejs/kakkelovn samt karnapper.

·         Herudover rummer ejendommen en stor kantine i forbindelse med et godt produktionskøkken samt et stort spændende mødelokale med synlige loftsbjælker og en meget spændende vægudsmykning. Bygningen er forsynet med elevator med stop på alle etager.

·         Der forefindes desuden i alt cirka 28 parkeringspladser i gårdrummet mellem de enkelte bygningskroppe. Disse er afskærmet mod Sønder Allé med læmur i røde teglsten.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND