Et flertal af aktionærerne i Billund Travbane har takket ja til et købstilbud fra Kirkbi, som dermed overtager travbanen med henblik på byudvikling.

Et stort flertal blandt Billund Travs aktionærer sagde på en ekstraordinær generalforsmaling den 14. september 2020 sagde ja til at sælge travbanens 200.000 kvm store areal til Kirkbi.

- Vi er fuldt ud klar over, at det har været en vanskelig beslutning at nå frem til, og at det berører brugerne af travbanen. Det er derfor også vigtigt for os, at travbanen får en god og rolig afvikling, og vi har med aftalen sikret driften af banen frem til overdragelsen ved udgangen af 2021, udtaler Steen Pedersen, global ejendomschef i Kirkbi.

Billund de store projekter. Konferencen afholdes den 3. marts 2021.

Travbanen skal indgå som en del af visionsplanen Billund Byvision, som Kirkbi og Billund Kommune i samarbejde med Realdania har fået udarbejdet af BIG og Urgent.Agency. Visionsplanen er inddelt i 3 faser, hvor travbanen indgår som en del af den sidste fase, der skal udvikles om 10-20 år.

Travbanens areal skal hovedsageligt rumme boliger, men der skal også være plads til nye arbejdspladser og servicefunktioner til lokalmiljøet. Som et minde fra travbanen vil den ovale form blive bevaret som en park eller en ny turistattraktion, fremgår det af planen.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030