For 80 millioner kr. købte Bikubenfonden i marts 2021 en 4.600 kvm stor ejendom fra 1967 på Thoravej i Københavns Nordvestkvarter. Nu skal den omdannes.

Med en klar transformationsstrategi og et stort fokus på bæredygtighed bliver det et hold bestående af Pihlmann Architects (tidligere en del af Lenschow & Pihlmann), Hoffmann og ABC Rådgivende Ingeniører, der skal udvikle Bikubenfondens nyerhvervede bygning i Københavns Nordvestkvarter.

- Dette team har ramt et udtryk og en arkitektur, som stemmer rigtig godt overens med den måde, vi gerne vil møde omverden på: imødekommende og i øjenhøjde, men samtidig med tårnhøje ambitioner for nyskabelse. Det er noget af det, vi gerne vil bidrage med til det område, vi flytter ind i, siger administrerende direktør Søren Kaare-Andersen fra Bikubenfonden.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

Med formålet om at skabe vedvarende forandringer for udsatte unge og bidrage til udviklingen af en stærk og nyskabende kunstscene arbejder Bikubenfonden med at skabe et community, hvor mange forskellige aktører fra henholdsvis social- og kunstområdet inspirerer hinanden og arbejder sammen om fælles visioner og mål.

Det samarbejde skal blandt andet finde sted på Thoravej 29. Bygningen kommer foruden Bikubenfonden blandt andet til at huse foreningen Hjem til Alle alliancen samt kunstinstitutionen Art Hub Copenhagen, der kommer til at indrette sig med værksteder, atelierer, udstillingsrum og café.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferensen afholdes den 3. november 2021.

Ud over at ramme det rette udtryk har vinderteamet haft et stærkt fokus på bæredygtighed i deres løsningsforslag, som forventes at opnå DGNB guld. Hele løsningen er tænkt ud fra et princip om, at bygningen skal genanvende sig selv. Det betyder eksempelvis, at man i stedet for blot at bryde etageadskillelser ned, vil skære betondæk ud og bruge dem til trapper og inventar. Ligesom man vil bruge overskydende facadetegl til gulvbelægning.

Til udviklingen af bygningen indbød Bikubenfonden tre teams sammensat af unge arkitekter og mere erfarne entreprenører og ingeniører til at konkurrere om opgaven.

Følgende teams deltog:

Et fagligt bedømmelsesudvalg har ud fra et arkitektfagligt synspunkt bedømt de tre teams’ forslag.

Bedømmelsesudvalget består af:


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS