Bikubenfonden købte i marts 2021 en ældre ejendom i Københavns Nordvestkvarter for 80 millioner kr. Nu skal ejendommen ombygges til nye formål.

Bikubenfonden købte i marts 2021 en 4.600 kvm stor ejendom fra 1967 på Thoravej i Københavns Nordvestkvarter for 80 millioner kr.

Bygningen skal blandt andet huse forskellige aktører fra henholdsvis social- og kunstområdet, herunder kunstinstitutionen Art Hub Copenhagen, der har planer om at indrette sig med værksteder, atelierer, udstillingsrum og café. Det skal den kommende arkitektur underbygge. Til udviklingen af bygningen er nu udvalgt 3 hold bestående af arkitekter, entreprenører og ingeniører, der skal konkurrere om opgaven.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

"Bikubenfonden har lagt vægt på at invitere yngre talentfulde arkitekter til opgaven, og de har teamet med op med en række erfarne ingeniørvirksomheder", skriver fonden.

Et fagligt bedømmelsesudvalg bestående af direktør i Arkitektforeningen Lars Autrup, stifter af COBE Dan Stubbergaard, partner i BIG Architects David Zahle og partner i Over Byen arkitekter, Ida Lindberg, vil ud fra et arkitektfagligt synspunkt bedømme de 3 holds forslag.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferensen afholdes den 3. november 2021.

Herefter vil Bikubenfondens bestyrelse træffe beslutning om, hvem der får udviklingsopgaven. Vinderen af arkitektkonkurrencen offentliggøres i september 2021.

De 3 hold, der er udvalgt til konkurrencen består af:

 

 


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter