Det ikoniske boligbyggeri AARhus i Aarhus står færdigt, og beboerne er ved at flytte ind. MT Højgaard afleverede fredag den 3. maj 2019 det spektakulære byggeri til Kilden & Mortensen.

De 247 unikke lejligheder, 47 badehuse samt et beboerhus i det ikoniske boligbyggeri AARhus i Aarhus blev fredag den 3. maj afleveret til bygherre, Kilden & Mortensen. Det er MT Højgaard, der i totalentreprise har opført det omfattende byggeri, der i samlet boligareal er på 21.500 kvm. Hertil kommer store altaner på i alt 9.700 kvm, parkeringskælder på 11.000 kvm og beboerhus, badehuse og fællesområder på i alt 7.100 kvm.

Beboerne er allerede i gang med at flytte ind i det store byggeri i havneområdet Bassin 7, også kaldet Aarhus Ø, på havnekanten i Aarhus. Visionen for byggeriet er, at skabe et ikonbyggeri, som kan ses fra vandet og fra byen. Det er byudvikler Rune Kilden, der sammen med Michael Mortensen fra Casa, står bag projektet.

- Det er et byggeri, der virkelig gør sig til, og som er et markant pejlemærke i Aarhus. Jeg vil gerne takke for det gode samarbejde og de gode løsninger i processen. Vi er imponerede over, hvordan hele teamet har samarbejdet og skabt en imponerende bygning, som vi alle kan være stolte af, siger Rune Kilden, der er byudvikler i Kilden & Mortensen.

Byggeriet er tegnet af BIG. Bygningens hjørner topper i forskellige højder, og er i det ene hjørne 20 etager højt og i det modsatte 14 etager højt. De store private tagterrasser rejser sig i store trin, der både skaber en optimal udsigt, privatliv og bidrager til bygningens ikoniske udseende.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

- Vi har skabt et nyt vartegn for Aarhus. Det er et kompromisløst byggeri, og BIG er en ambitiøs samarbejdspartner. Det er afgørende for at skabe et ikonisk byggeri som dette. Det gør det til en kompleks opgave, men samtidig også udfordrende og spændende. At kunne levere så komplekst et byggeri kræver særdeles kompetent ledelse, dygtige medarbejdere og et godt samarbejde med bygherren, siger Per Vinther Larsen, der er direktør i MT Højgaard.

Kompleksitet hele vejen rundt
Ingen af lejlighederne eller tagterrasserne er ens. I hver af de 247 lejlighed har køberne selv valgt materialer, og hver eneste terrasse har en ny radius, et nyt hjørne, og den kompleksitet er gået igennem i hele bygningen.

- Det er inspirerende at være med til at skabe et byggeri, som folk taler om. Det rører ved mennesker, og der er en helt særlig interesse for det, som er med til at skabe arbejdsglæde. Bygningens kompleksitet har desuden givet mulighed for at udtænke kreative løsninger. Monteringen af altanerne på facaden var yderst vanskelig, og derfor udviklede vi sammen med rådgivere og leverandører en omvendt altan, som desuden gav et mere stringent og elegant udseende, siger Niels Bank, der er seniorprojektchef i MT Højgaard.

I det udvendige byggeri er der lagt vægt på et meget enkelt materialevalg, som består af stål, beton, én træsort og sedum. Det gjaldt også, da der skulle taq på den del af bygningen, som sidder øverst på 2 orangerier i penthouselejlighederne.

- Det var egentlig planen at lægge tagpap, men det forstyrrede det enkle materialeudtryk. Derfor sendte vi en drone op for at vurdere mulighederne, og for at skabe en enkel og gennemgående materialeoplevelse, også fra luften, valgte vi også at lægge sedum dér, siger Niels Bank.

Byggeriet vil officielt blive indviet i juni 2019.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS