ATP Ejendomme var blandt dem, der protesterede mod et 11 etager højt kontorhus tegnet af BIG på Jagtvej 171/ Aldersrogade 1 på Østerbro, da et lokalplanforslag for projektet var i høring for 5 år siden. Nu har ATP selv købt grunden, og pensionskassen er allerede i gang med at rive de eksisterende bygninger ned.

ATP Ejendomme har købt de nedslidte ejendomme på Jagtvej 171/ Aldersrogade 1 på Østerbro, og pensionskassen gik den 3. oktober 2016 i gang med at rive dem ned.

NB! Nordhavnen - de næste faser 2017-2030. Konferencen afholdes d. 24. marts 2017.

- Vi ejer ejendommene lige omkring de nyindkøbte ejendomme. Ved at købe hjørnet får vi kontrol over hele hjørnet og kan udvikle det i fint samspil med vores andre ejendomme og med hensyn til lokalmiljøet, oplyser ATP Ejendomme.

- Nedrivningen vil tage cirka 3 måneder og lægger blidt ud med en demontering af de bygningsdele, der kræver særlig behandling, det vil sige miljøskadeligt affald, der skal håndteres efter gældende miljøregler. Selv om der kommer til at gå folk rundt i beskyttelsestøj, vil der ingen fare være for forbipasserende og naboer, lyder det videre.

NB! Højhusbyggeri i København. Konferencen afholdes d. 23. februar 2017.

I 2011 blev et lokalplanforslag, der skulle bane vejen for et 11 etager højt kontorhus, som BIG havde tegnet for Aldersro ApS ved Casper Moltke Leth, nedstemt efter en del indsigelser.

ATP Ejendomme var blandt indsigerne, og et nyt lokalplanforslag, hvor der var skåret 11 meter af højden blev udarbejdet. Siden er der dog ikke sket noget på grunden ved Vibenshus Runddel, men nu er det altså op til ATP Ejendomme at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe.

- Når nedrivningen er færdig, ligger der en fin grund med et plankeværk omkring. Og sådan vil stedet se ud mange måneder, mens vi er i dialog med Københavns Kommune om, hvordan grunden bedst muligt udnyttes, herunder hvordan vores andre bygninger skal spille sammen med det kommende byggeri, lyder det fra ATP Ejendomme.

http://imagizer.imageshack.us/a/img921/6766/miGE4j.jpg

Sådan så det reviderede projekt fra BIG ud. Visualisering: BIG.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS