Udvidelsen omfatter 4.800 kvm kontorbyggeri som tilbygning til den eksisterende bebyggelse samt en parkeringskælder på 4.400 kvm. Dertil kommer 2.200 kvm parkering på terræn.

Bestseller købte i 2006 ejendommen Stilling Kirkevej 10 for 19 millioner kr. og i 2013 købte modetøjsvirksomheden Stilling Kirkevej 4 for 20 millioner kr.

Ejendommene, der samlet strækker sig over 22.200 kvm, rummer i dag 4.700 kvm kontorbyggeri, men med en nyligt vedtaget lokalplan (PDF) får Bestseller mulighed for at udvide med 4.800 kvm, så bygningskomplekset samlet bliver 9.500 kvm.

Det nye kontorbyggeri, der er tegnet af AART Architects, skal efter planen etableres som 4 sammehængende enheder i op til 2 etager og kælder, faldende med landskabets naturlige fald - i forskellige niveauer ned mod Stilling Sø. Mellem det eksisterende og det nye byggeri etableres desuden en gennemsigtig foyer og indgangsparti, samt en glasgang, der skal binde byggerierne sammen.

NB! Jylland: Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning fra januar 2020. Kurset afholdes d. 15. januar 2019.

Dertil kommer en mulig parkeringskælder på 4.400 kvm. Projektet ventes derfor også at skabe en del ny trafik i området ved Stilling Sø, der ligger cirka 5 kilometer uden for Skanderborgs centrum.

- Det er et spændende og godt projekt, men der er altså nogle problemer med trafikken, som vi godt er klar over. Men det har vi ikke mulighed for at gøre noget ved, sagde formand for Miljø- og Planudvalget, Claus Leich (SF), da byrådet vedtog lokalplanen den 30. oktober 2019.

Han henviste til, at kommunen ikke kan pålægge Bestseller at udbygge infrastrukturen omkring ejendommen. Den gennemsnitlige trafikmængde på Århusvej er cirka 8.500 køretøjer per døgn, mens det på Stilling Kirkevej er cirka 700 køretøjer per døgn inden planlagte udvidelse af Bestseller.

Administrationen i Skanderborg Kommune er i dialog med udvikler og andre virksomheder i området, og man undersøger mulighederne for at etablere shuttlebusser, cykelmuligheder, udnyttelse af Stilling station/Hørning station eller andre initiativer til at begrænse antallet af biler i området som følge af de mange nye arbejdspladser i området.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse