Den danske detailkæde Normal har valgt entreprenørvirksomheden Base Erhverv fra Horsens, som totalentreprenør på opførelsen af et nyt logistikcenter i Hedensted. Projektet er det største nogensinde i Base Erhvervs historie.

Det nye logistikcenter bliver på næsten 80.000 kvm lager og kontor samt næsten 60.000 kvm areal til parkering, specielt af lastvogne. Projektet udføres på en næsten 200.000 kvm stor byggegrund, som Normal har købt af Hedensted kommune.


Der er byggestart på projektet er den 1. august 2021, og det nye logistikcenter afleveres kort før jul 2022 til Normal, som i har logistikcenter i lejede lokaler i Gedved i det nordlige Horsens.

Med det nye logistikcenter i Hedensted får virksomheden 3 gange så meget volumen som i dag. Normal er en danskejet detailkæde, som åbnede dørene til den første butik i Silkeborg i foråret 2013, og siden da er der åbnet næsten 300 butikker i Danmark samt yderligere fem lande: Norge, Sverige, Holland, Frankrig og Finland.

Normal forventer en fortsat kraftig vækst i antallet af nye butikker udover Europa, og har derfor behov for yderligere logistikfaciliteter.

”Normal Logistikpark” i Hedensted opføres med henblik på at opnå DGNB Guld-certificering. Projektet udføres i et samarbejde med ingeniørfirmaet Rønslev, Horsens, og arkitektfirmaet Frost Larsen, Skanderborg.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 7. oktober 2021.

- Vi har vundet projektet i konkurrence, og vidste faktisk ikke, at det var Normal, der var bygherre. I første omgang takkede vi nej på grund af projektets omfang, men bygherrens rådgiver, AK83 i Aalborg, spurgte os så igen, om vi var sikre, og da vi samtidig fik at vide, at Normal var bygherren, gik vi i gang. Ikke mindst fordi vi tidligere havde bygget virksomhedens domicil i Skanderborg. Vi vurderede simpelthen, at vi nok aldrig ville få en bedre chance, når en 2. gangs kunde henvendte sig direkte til os, udtaler projektchef Kennet Gregersen fra Base Erhverv.

- Udover lagerhal med reoler og trucks-baner, omfatter projektet 5.000 kvm kontor samt køkken- og badefaciliteter til chaufførerne. Valget af materialer er det samme som på Normal domicil i Skanderborg. Desuden omfatter projektet et stort udendørs anlæg med regnvands-bassiner og -parealer til mange lastbiler, siger han.

Logistikparken opføres med betonelementer på de nederste 2,5 meter, mens sandwich-elementer benyttes som materiale i resten af højden. Projektet opføres altså med vægge som en kombination af beton og stål.

Normalt gennemføres byggeprojekter med Base Erhverv as som hoved- eller totalentreprenør ved hjælp af en enkelt bygge- eller projektleder på byggepladsen. Men i dette projekt, der er det største i Base Erhvervs historie, er der behov for 5-6 faste medarbejder.

I februar 2019 indviede Normal sit nye domicil på 3.600 kvm i Skanderborg, som Base Erhverv opførte i hovedentreprise.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS