Ejendommen Fælledkanten er Balders første, danske ejendom, som er udviklet og opført i Balder Danmarks 8 mand store projektafdeling. Afleveringen markerer derfor en stor milepæl for selskabet og er en vigtig tilføjelse til porteføljen.

Da Balder i 2012 entrerede Danmark, var det ved opkøb af en række turnkey projekter, samt opkøb af eksisterende ejendomme. Strategien fremover beror dog i høj grad på egne projekter, hvor udviklingen af 5 ejendomme bestående af mere end 1.000 nye lejemål allerede kommer til at stå klar i løbet af næste år.

Den pågældende ejendom, Fælledkanten, består af 224 nye lejeboliger og er beliggende i Ørestad syd med den ene facade direkte ud til Kalvebod Fælleds grønne vidder. Ejendommen er, udover den særlige beliggenhed, karakteriseret ved dens 1.300 kvm, store, fælles tagterrasse, hvor 3 store væksthuse er opført med urbant fællesgartneri, eksotiske frugttræer og specialbyggede siddeophold.

Balder differentierer sig ved, at man beholder sine ejendomme efter de er opført, og står for egen forvaltning. Derfor er der ifølge den danske direktør, Flemming Joseph Jensen, behov for at sikre, at kvaliteten er i orden, og miljøet er attraktivt.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

- Vi gør os umage for at levere mere end bare fire vægge og et tag til vores lejere. Udover at skabe kvalitetsbyggerier, har vi derfor også særlig fokus på eksempelvis udeområder og fællesarealer, da det alt sammen er med til at skabe en følelse af hjemlighed, tryghed og fællesskab hos beboerne. Tagterrassen på Fælledkanten er et godt eksempel på netop dette, hvor vi virkelig har gjort os umage for at skabe et helt unikt område til beboerne, siger Flemming Joseph Jensen.

Projektet er tegnet af Danielsen Architecture med Sweco som ingeniør. Balder overtog de sidste af de 224 lejlighederne i torsdags fra Sjælsø Management, der har stået for byggestyringen.

- Som bestiller og bygherre, er det intet mindre end en fornøjelse at overtage en ejendom i så høj en kvalitet, som er tilfældet. Projektforløbet har været smidigt og resultatet taler for sig selv. Sjælsø Management, Danielsen Architecture, Sweco samt de mange samarbejdspartnere der har medvirket til realiseringen af Fælledkanten, skal have den største tak for deres arbejde, fortæller Jacob Hovmøller, der er projektchef hos Balder.

Ejendommen er tæt ved at være fuldt udlejet, og de sidste lejere rykker ind i løbet af sommeren 2019.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens