Bach Gruppen er blevet politianmeldt med en anklage om ikke at bruge beton af tilstrækkeligt kvalitet på 2 meter tyk betonplade, der skal bære vægten af de 23 etager.

Ifølge TV 2 viser en aktinssigt, at Københavns Kommune har modtaget et tip om, betonen på bundpladen på et 86 meter og 23 etager højt boligtårn, som Bach Gruppen bygger på Bryggens Bastion på Amager, ikke holder den styrke den skal.

Selvom Bach Gruppen har sendt flere svar til Københavns Kommune, så mente kommunen fortsat ikke, at dokumentationen var tilfredsstillende, og derfor blev entreprenøren politianmeldt i slutningen af marts 2020, skriver TV 2.

Ydelsesbeskrivelser til teknisk rådgivning indenfor byggeri. Kurset afholdes den 5. maj 2021.

Vi mener, at vi har sendt fyldestgørende oplysninger til kommunen. Og vi mener også, at vi efterfølgende har haft nogle gode drøftelser med kommunen,og fundet en god løsning for at bevise, at vi har ret, siger direktør i Bach Gruppen Lene Christensen til TV 2.

Ifølge TV 2 anbefalede Norconsult en betonstyrke af klassen C35, men ifølge whistlebloweren er kvaliteten en del lavere.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS