Cromwell sælger 2 ejendomme i Vejle og Kolding: I Kolding sælges en ejendom på C.F. Tietgensvej og i Vejle sælges Hjulmagervej 3-19 med 9 lagerbygninger på i alt 12.807 kvm. 

Australske-ejede Cromwell European Real Estate Investment Trust (”CEREIT”) har gennemført salget af 12 ejendomme i Frankrig, Danmark og Holland til Blackstone for en samlet pris på 490 millioner kr.

Ejendommene er alle ejendomme, der har været brugt til industrial og logistisk: 5 i Holland, 5 i Frankrig og 2 i Danmark. Ejendommene strækker sig over et areal på 124.000 kvm.

Den største ejendom, der blev solgt i Frankrig, er Parc de l'Esplanade. Ejendom omfatter 13 lager-, kontor- og lette industribygninger på i alt 29.854 kvm, som er beliggende i et industriområde med 27 andre bygninger. Parc de l’Esplanade ligger i Saint-Thibault-des-Vignes.

Af de 5 ejendomme, der blev solgt i Holland, er Borhweg-ejendommen i Spijkenisse, lige uden for Rotterdam, den mest værdifulde. Ejendommen består af 40 lette industrienheder i 2 adskilte bygninger med et nettoareal til udlejning (”NLA”) på 7.289 kvm.

Samlet set udgør salgsprisen en præmie på 15,2 procent i forhold til ejendommenes oprindelige købspris, hvilket tillader, at kapitalen allokeres til nye investeringer i Europa, der passer bedre til CEREITs risikovillighed når det gælder afkast.

- I forlængelse af CEREITs frasalg af Parc d’Osny i Osny, Frankrig, i efteråret sidste år, glæder det os, at vi har været i stand til at støtte CEREIT i afhændelsen af denne portefølje indeholdende 12 ejendomme, der strækker sig over tre europæiske lande. Afhændelsesprisen på 65,7 millioner euro udgør en bonus på 4,1 procent i forhold til værdiansættelsen og en bonus på 15,2 procent i forhold til de respektive ejendommes samlede købspriser, hvilket viser vores ekspertise i at finde ejendommene samt vælge købere, udtaler Wouter Zwetsloot, chef for Real Estate Europe hos Cromwell.

Baggrund

Cromwell er et globalt investeringsselskab, der ejer, forvalter og investerer i erhvervsejendomme.

Selskabet, der har opereret i Norden siden 2004, forvalter ejendomme til en samlet værdi af 7,5 milliarder kr. med 1.100 lejemål. Selskabet har afdelinger i København, Stockholm, Malmö og Helsinki.

På tværs af Europa forvalter Cromwell investeringer for over 28 milliarder kr. og udviklingsaktiver via 20 mandater der forvaltes 188 ejendomme med 2.800 lejere.

 


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter