Byrådet godkendte onsdag den 29. september 2021 udbudsmaterialet vedrørende flere ejendomme på havnen, samt udarbejdelse af et dispositionsforslag for den nordlige del af havneområdet.

Nu kan interesserede investorer byde på en del af udviklingen af Assens Havn. Byrådet godkendte, at sende ejendommen Saltlageret på Nordre Havnevej 13-15 i udbud. Udbuddet indeholder også en forpligtelse til at udarbejde en såkaldt helhedsplan over havneområdet fra Kogehusmolen i syd til Mariendalstranden i nord, samt en mulighed for at opnå køberet for en anden ejendom på havnen, Nordre Havnevej 9.

Udbuddet er et led i den langsigtede og sammenhængende udvikling af Assens by, der startede med vedtagelsen af udviklingsplanen Fremtidens Assens, der blev vedtaget i 2019. En udviklingsplan der blandt andet blev udarbejdet i et tæt samarbejde med Realdania.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

- Jeg er meget glad for, at vi nu kan tage dette vigtige skridt i den langsigtede udvikling af Assens by. Byrådet har gennem flere år arbejdet med udviklingsplanen, og nu ser vi frem til at invitere private investorer til at bidrage til at realisere af planen sammen med borgere og byråd”, fortæller Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

Udbudsmaterialet offentliggøres med tilbudsfrist den 8. november 2021.

- Udviklingen af Assens Havn og bymidten er et utroligt spændende projekt. Transformationen af den gamle erhvervshavn til et levende bymiljø med eksempelvis boliger, hotel, caféer og turisttilbud vil i den grad sætte Assens by på Danmarkskortet., siger formand for Miljø, Teknik og Plan Dan Gørtz.

Middelfart: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. maj 2022.

Udbuddet bliver afviklet af Colliers, der er mægler og rådgiver inden for erhvervs- og investeringsejendomme.

- Projektet på Assens Havn er et yderst spændende projekt for investorer. Både byens mange kvaliteter og beliggenheden ved Lillebælt, men særligt også Byråds langsigtede vision for hele området, der både er sammenhængende og fremtidssikret, gør at vi kan se stort potentiale i projektet, vurderer Christian Darum fra Colliers.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning