Over de næste 12 måneder skal Adserballe & Knudsen renovere og ombygge ejendommen Vægtergården på hjørnet af Axeltorv i København. I dag rummer bygningen hotellejligheder, der skal omdannes til hotelværelser i forbindelse med en totalombygning, der udvider Ascot Hotel med 94 værelser.

Adserballe & Knudsen er hovedentreprenør på sagen, der udføres i samarbejde med Niras og Erik Arkitekter. Det er en omfattende ombygning med en kontraktsum på 65 millioner kr., som udføres for den familieejede virksomhed H.H. Ejendomsinvest, der også ejer og driver Ascot Hotel. Byggeriet har en kort tidsfrist, for allerede i efteråret 2019 skal de 94 nye hotelværelser være klar til at blive taget i brug.

- Det er en virkelig interessant opgave, fordi vores entreprenørkompetencer i den grad kommer i spil. Vi gennemgår bygningen fra kælder til kvist, og vi kommer igennem en lang række discipliner med alt fra pæleramning til støbning af elevatorskakte og montage af armaturer i børsteguld. Der er særligt fokus på vores evner til at styre en byggeproces sikkert igennem, og vi ved allerede, at værelserne er udlejet fra november næste år, så vi skal bare være færdige til tiden, fortæller Thomas Willumsen, sektionschef i Adserballe & Knudsen.

På grund af byggeriets centrale placering kan man ikke etablere en egentlig byggeplads, og det stiller yderligere krav til planlægning, koordinering og samarbejde mellem parterne.

- Det er altid interessant at renovere i hjertet af København på grund af de udfordringer, det giver i forhold til plads og logistik. Der er store krav til koordineringen mellem fagene og planlægningen af materialeleverancer, og vi kommer i vid udstrækning til at arbejde efter just-in-time princippet. Vi har ikke plads til at have 2 elevatorer stående ude på Studiestræde, siger Thomas Willumsen.

NB! Renovering og udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurset afholdes d. 30. oktober 2018.

Nedrivningsarbejdet sættes i gang den 16. oktober. Bygningen fra 1933 bliver strippet fuldstændigt, så kun de bærende konstruktioner står tilbage.

- Konstruktivt ændrer vi det hele. Vi river alle gulve op og forstærker det eksisterende bjælkelag, da vi skal støbe gulve til nye badeværelser. Vi nedlægger en hel terrazzotrappe, der går fra stuen til 6. sal i midten af bygningen, så vi kan få plads til de ekstra værelser. Vi etablerer en ny elevator og betonkerne i hele huset højde i den ene af bygningen, og øverst bygger vi et ventilationstårn på et par etager, fortæller projektchef Henrik Munk Jørgensen, der er en af 5 mand, som Adserballe & Knudsen har på sagen.

- Hele facaden skal renoveres, og dertil kommer nye installationer, både køl, ventilation, el og vvs. Inden da skal der miljøsaneres for pcb og bly i hele bygningen. Det er det første arbejde, der sættes i gang, siger han.

Nabobygningen er det eksisterende Ascot Hotel. I stueetagen ligger restauranterne Uformel og Papa Ramen, der kommer til at lukke i en måned, da bjælkelaget skal forstærkes i forbindelse med ombygningen.

Sektionschef Thomas Willumsen fortæller, at der bliver lagt særlig vægt på, at naboerne får et godt forløb.

- Vi har flere restauranter i stueetagen, nogle erhvervslejemål og et hotel som nabo, der alle skal have en god oplevelse af at være under ombygning. Det kan påvirke både mennesker og omsætning, så den del skal vi håndtere rigtigt. Derfor laver vi en tidsplan med afsæt i bygningens kompleksitet kombineret med deres behov, og vi detailplanlægger forløbet i forhold til dem, siger han.

Omfanget af sagen er 3.000 kvm. Bygherren H.H. Ejendomsinvest Aps er ejet af familien Hildebrandt, der ejer og driver Ascot Hotel. Der er aflevering i oktober 2019.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS