Vismændenes nye anbefaling af en højere arveafgift for virksomheder er en vigtig del af diskussionen om øget vækst i Danmark, lyder det fra EjendomDanmark.

EjendomDanmark ærgrer sig over, at vismændene helt har forbigået den særlige skatteregel i lovgivningen, der betyder, at lige præcist ejendomsselskaber beskattes med typisk 48 procent, når virksomheden går i arv. Mod 6 procent i arveafgift for andre familieejede selskaber som gælder i 2019.

- De uretfærdige regler går især ud over familiedrevne selskaber i de mindre samfund. Det går ud over sammenhængskraften i Danmark og er med til at skubbe på en udvikling, hvor stadig mere af væksten foregår i de største byer, siger administrerende direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft.

NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 19. september 2019.

Den voldsomme beskatning skyldes definitionen af pengetanksreglen, der sidestiller aktive ejendomsvirksomheder med passiv pengeanbringelse og i stedet for at betale 5 eller 15 procent ender familievirksomheden med en samlet på beskatning på 48 procent ved generationsskifte.

EjendomDanmark anbefaler skattemæssig ligestilling på tværs af brancher og henviser til vores forslag om en værnsregel, der effektivt vil sikre, at kun aktive ejendomsvirksomheder ligestilles.

Se vismændenes rapport her.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS