Aarsleff udfører borede pæle for A. Enggaard i forbindelse med opførelse af 75.000 kvm i det nye Sydhavnskvarter i Aarhus. Armeringen til projektet omfatter 320 armeringskurve fra Celsa Steel Service, fabrikeret af armeringstål med rekordlave CO2-tal.

Funderingen af den nye bydel Sydhavnskvarteret i Aarhus inkluderer 80 borede pæle til 62 meter under terræn. Armeringen er leveret direkte fra lastbil og ned i det borede hul på byggepladsen i perioden fra august til november 2021.

I alt 160 transporter, nøje koordineret med Aarsleff. Byggesagens parter kan nu glæde sig over, at den leverede armering med et CO2-aftryk på 425 kilo CO2/ tons har markedets laveste CO2-tal på armering.

Det lave CO2-tal dokumenteres i nyeste EPD miljøvaredeklaration fra Celsa Steel Service, og viser en besparelse på 37 procent i forhold til LCAs branchestandard. En væsentlig forbedring af de 30 procent CO2-besparelse i den tidligere EPD fra Celsa Steel Service.

Jylland: BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 22. marts 2022.

- Mange tror, at armering med lavt CO2-aftryk vil fordyre byggeprojektet. CO2-gevinsten på armeringsstål er imidlertid så markant, at klimakrav fra bygherre oftest kan opfyldes alene ved at overveje, hvilket armeringsstål man anvender. 4 ton armering fra Celsa giver en besparelse på mere end 1 ton CO2, sammenlignet med data fra LCA Byg. Som bygherre og entreprenør er armering derfor et af de områder, hvor CO2-reduktioner er lettest at hente, siger Carsten Røjgaard, salgs- og marketingchef fra Celsa Steel Service.

De første bygninger i Sydhavnskvarteret forventes at stå færdige i 2025.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter