Op mod 120 medarbejdere skal fylde lokalerne på det 9.000 kvm store center til 270 millioner kr. Det er opført med hjælp fra de nyeste 3D digitaliseringsværktøjer.

Det 9.000 kvm store center er designet af Rambølls arkitekter og ingeniører med de nyeste 3D digitaliseringsværktøjer. Det betyder, at Arla har kunne bevæge sig rundt i virtuelle udgaver af byggeriet lang tid før det er blevet bygget.

- Byggeriet er komplekst, fordi det omfatter så forskellige funktioner som kontor, laboratorie og forsøgsmejeri. Ved hjælp af de virkelighedsnære 3D-simuleringer kan vi med det samme afprøve mulighederne ved skærmen og dermed lade kunden teste og optimere deres bygning, inden de dygtige entreprenører bygger den, siger Johan Brandstrup Fegar, direktør for Industri & Byggeri i Rambøll.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

I det nye center skal førende forskere, innovatører og teknikere udforske nye måder at bruge mælk og valle på som ingredienser til fødevarer og specialiseret ernæring, samt udvikle verdensklasse ingredienser med fokus på innovation og dermed sikre at kunne levere nye pro­dukter og ingredienser til markedet.

Bygningen er opført som et innovationsmiljø med 1.500 kvm kontorfaciliteter, 1.500 kvm laboratoriefaciliteter og 6.000 kvm forsøgsmejeri.

- Vi har at gøre med et yderst komplekst byggeri med komplicerede processystemer og høje hygiejnekrav. At vi har været inde i en 3D model af byggeriet helt fra starten og set og givet feedback på mulige bygningsudformninger betyder, at vi er sikre på at få det slutprodukt, som vi ønsker, siger Niels Østergaard, Vice President for R&D at Arla Foods Ingredients.

Kom inden for i en 3D model af Arlas nye Innovationscenter
Tag en virtuel tur rundt i 10 forskellige dele af Arlas nye Innovationscenter ved at klikke på linksne nedenfor. Bemærk at der kan gå nogle få sekunder, før animationen er skarp:

 


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS