Det bliver et konsortium, Team Aker ANS, med blandt andet Arkitema og norske Ratio, der skal tegne Nye Aker Sykehus i det nordlige Oslo. Med sine 171.000 kvm bliver det ét af den norske hovedstads vigtigste akutsygehuse. Efter planen kommer de første patienter til at tage bygningerne i brug i 2030.

Team Aker, bestående af Arkitema, Ratio Arkitekter, Sweco, Erichsen & Horgen og Bygganalyse er netop blevet udpeget til at stå for en massiv udvikling af det norske Nye Aker Sykehus i Oslo. Projektet består af både nybyggeri og ombygning af eksisterende bygninger, inkluderet en fredet bygning.

Kontrakten, der omfatter forprojekt med option på de videre faser, blev indgået i august 2020, og siden da har teamet arbejdet med forberedelserne til opstarten, blandt andet ved udarbejdelsen af et revideret planforslag.

Torsdag den 26. november 2020 blev opstarten på forprojektet så godkendt, og dermed kan teamet gå i gang med et projekt, der ventes at stå på i de kommende 10 år.

- Det er et stort projekt, der kommer til at spænde over det kommende årti, og derfor er det også et vigtigt projekt for os i Arkitema. Vi kommer til at kunne udnytte og udvikle vores i forvejen stærke kompetencer inden for sundhedsbyggeri, hvilket vil få en positiv betydning for virksomheden, fortæller Partner og Market Director i Arkitema Wilhelm Berner-Nielsen.

Horsens-Aarhus-broen til Kalundborg til 136 milliarder. Konferencen afholdes den 3. juni 2021.

Arkitema har blandt andet erfaringer fra det store Sykehuset Østfold i nærheden af Oslo, samt Gødstrup sygehus ved Herning og flere prisvindende psykiatriske sygehuse. Og Nye Aker Sykehus skal netop rumme alle dele af et moderne supersygehus’ behandlingsformer og skal samle psykiatri og somatik under samme tag.

- I projektgruppen har vi stærke fagpersoner inden for sygehusplanlægning, arkitekturprojektering, teknisk anlæg og infrastruktur, der skal arbejde sammen, og skabe et sygehus i topklasse. Oven i det vil vi også have et stærkt fokus på bæredygtighed i projektet, hvilket vi ser frem til at implementere, fortæller Partner og forretningsområdechef på Arkitemas kontor i Oslo, Anne Guri Grimsby.

Projektet har en budgetramme på 9,9 milliarder kr. og kommer til at omfatte i alt 171.000 kvm, hvoraf 152.000 kvm er nybyggeri og 19.000 kvm er ombygningen af de bevaringsværdige dele af projektet.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS