Ud af de nuværende 986 boliger i Gadehavegård skal 260 boliger nedrives, 100 boliger skal sammenlægges til nye, større boliger, og op mod 105 boliger som skal omdannes til ungdomsboliger. Endelig skal 75 boliger sælges. Samtlige boliger, der ikke nedrives, skal renoveres.

Over de seneste måneder har 5 hold dystet om at skabe den bedste plan for fremtidens Gadehavegård i Høje-Taastrup. Vinderen er et hold bestående af Arkitema Architects, AB Clausen og JL Engineering, oplyser Domea.dk.

- Vi går til opgaven om at forvandle Gadehavegård til et attraktivt boligområde med stor ydmyghed, selvom der må modige og radikale forandringer til. Forandringen er et fælles projekt, og derfor glæder vi os til at fortsætte samarbejdet med beboerne omkring Gadehavegårds fremtid som et blandet boligområde med stærke fællesskaber, et aktivt fritidsliv og et helt nyt image, som Høje-Taastrups grønne og klimavenlige boligkvarter, siger Jakob Suenson Schou, som er kreativ leder hos Arkitema.

Almene boliger for milliarder. Konferencen afholdes d. 4. november 2020.

Planen skal via et nyt Campus på 4.000 kvm, et kvarterhus med blandt andet aftenskoleaktiviteter og 105 studieboliger styrke mulighederne for et liv som ung studerende i området. Samtidig skal der bygges moderne almene ældreboliger og i alt 100 1-værelses lejligheder skal lægges sammen med andre boliger for at skabe større og mere attraktive boliger. Endelig skal der bygges nye private ejerlejligheder og rækkehuse, som skal tiltrække andre beboere og skabe variation i boligtyperne.

I alt 15 boligområder i Danmark - heriblandt Gadehavegård - skal frem mod 2030 gennemgå en større transformation, som skal sikre blandede boligområder med forskellige boligtyper. Det vedtog et flertal i Folketinget med den såkaldte "ghettopakke" i 2018.

Ny lov: Byudvikling af boligselskaber og private. Konferencen afholdes d. 1. oktober 2020.

Heraf fremgår det også, at højst 4 ud af 10 boliger i de pågældende områder må være almene familieboliger. Og det er baggrunden for, at der rundt om i landet i de kommende år skal nedrives, renoveres, sælges og sammenlægges boliger i stor stil.

Arbejdet med udviklingsplanen for Gadehavegård sker i flere etaper over de kommende år. De første renoveringer ventes igangsat i 2023.

De øvrige hold i konkurrencen var ledet af henholdsvis Friis Andersen og JJW, Mangor & Nagel Arkitekter og WE, Rambøll med Adept Arkitekter og Vandkunsten.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS