Arkitema Architects har i samarbejde med blandt andet den norske entreprenør og ejendomsudvikler, Veidekke, vundet konkurrencen om et stort omdannelsesprojekt på det tidligere norske lufthavnsområde, Fornebu.

Bærum Kommune lige syd for Oslo, har udpeget vinderen i konkurrencen om at udvikle et 75.000 kvm område på Oksenøya på det tidligere lufthavnsareal Fornebu. Entreprenøren Veidekke indgav med blandt andet Arkitema Architects som underrådgiver vinderforslaget, der indeholder et sammenhængende koncept for bebyggelsen, der kommer til at bestå af en skole med sportshal, en børnehave, et bo- og behandlingscenter og et stort udendørsanlæg med mødesteder for lokalområdet.

Det centrale Oksenøya-projekt er tænkt som et bæredygtigt område, hvor fællesskabet er i fokus. De forskellige institutioner skal samle flere generationer i området, hvilket vil give liveglæde til unge og ældre. Samtidig er bygningerne designet til flere forskellige formål, hvilket vil styrke sammenholdet og fællesskabet i området.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

- Vi er meget stolte over at vi endte som vindere i denne konkurrence. Sammen med Veidekke har vi skabt et projekt i høj kvalitet, der kommer til at skabe en levende bydel med mange generationer og som samtidig vil indfri kommunens meget ambitiøse visioner for bæredygtighed i området. Projektet vil komme til at sætte en høj standard for Oksenøya-området, fortæller Partner og konkurrenceleder hos Arkitema Architects, Mette Baarup.

Alle byggerierne vil blive udført med elementer af træ. Projektet kommer i alt til at dække 36.000 kvm og vil blive opført efter det norske future built-program, hvilket sikrer en bæredygtig bydel i høj kvalitet, hvor Bærum Kommune også har besluttet at projektet skal certificeres til Breeam Outstanding.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter