I april 2021 igangsættes en åben projektkonkurrence om et boligområde, hvor der blandt andet skal bygges et børnehus og et sundhedshus.

Roskilde Kommune vil i samarbejde med Boligselskabet Sjælland udvikle Roskilde Sydvest. Første skridt er en arkitektkonkurrence om et nyt midtpunkt, trafikforløb og parkforløb. På et byrådsmøde den 17. februar 2021 blev det desuden besluttet, at et nyt børnehus samt et sundhedshus med tandpleje skal indgå i den kommende arkitektkonkurrence.

- Jeg glæder mig til, at vi nu skal i gang med at udvikle Roskilde Sydvest og centergrunden i Æblehaven/Rønnebærparken. Målet er at skabe et mere åbent og attraktivt boligområde for nuværende beboere, tilflyttere og besøgende, og at tilføre bydelen et nyt socialt knudepunkt. Vi vil på den måde styrke fællesskabet og de sociale netværk på tværs af forskellige beboergrupper i bydelen, siger Borgmester Tomas Breddam.

Arkitektkonkurrencen vil fokusere på udvikling af centergrunden i Æblehaven/Rønnebærparken med nyt sundhedshus, nyt kvarter- og spisehus og lejlighedsbyggeri samt udvikling af trafikforløbet foran Æblehaven/Rønnebærparken med et nyt vejforløb og rekreative byrum. Dertil kommer udvikling af et nyt parkforløb gennem bydelen med i alt 30.000 kvm ny park.

Hillerød: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. oktober 2021.

Arkitektkonkurrencen afvikles fra april til september 2021 for området med en række indbyggede forhandlings- og udviklingsmøder. Konkurrencen afvikles som en åben projektkonkurrence med deltagelse af 3 hold bestående af arkitekter, landskabsarkitekter samt rådgivere inden for blandt andet klima, udsatte boligområder og strategisk byudvikling.

Kommunen har afsat 3,55 millioner kr. i 2019-2023 blandt andet til arkitektkonkurrencen, som afvikles i et tæt samarbejde med Boligselskabet Sjælland og de lokale afdelingsbestyrelser, som repræsenterer Æblehaven/Rønnebærparkens beboere.

Æblehaven/Rønnebærparken er i øjeblikket i gang med en gennemgribende renovering og får nye tagboliger.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND