Arkitekt Kjeld Ghozati fra E+N Arkitektur er gået ind i kampen mod et omdiskuteret højhus i 15 etager til Systematic i ådalen ved Søren Frichs Vej. Generelt mener han, at der skal tages et opgør med "developer-vældet, der ødelægger Aarhus med grimme højhuse".

Kjeld Ghozati er uddannet bygningskonstruktør og arkitekt. Han var i 10 år partner og medejer af Exners Tegnestue (idag E+N Arkitektur), hvor han idag er associeret partner. Ifølge Århus Stiftstidende mener han, at der er brug for at sige fra over for en anmassende højhuspolitik i Aarhus.

- Der er brug for arkitekter, der holder fast i deres integritet og begynder at sige fra over for det developer-vælde, vi oplever. Det er developerne, der bestemmer arkitekturen, for de vælger arkitekter, der ikke tør stå fast på deres ideer og krav om kvalitet. Derfor får vi alt for mange uinteressante bygninger, siger han til avisen.

NB! Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 8. maj 2018.

- Jeg får ofte indtrykket af, at kravet i Aarhus til højhuse er, at de skal være fejlplacerede, og at de skal være uinteressante, grimme og buttede, siger Kjeld Ghozati videre.

Konkret er han gået ind i kampen mod et omdiskuteret højhus til Systematic i ådalen ved Søren Frichs Vej. Virksomheden er i dag Danmarks største privatejede IT-virksomhed og oplever stor tilvækst af opgaver og medarbejdere, hvilket kræver en markant udvidelse af virksomhedens fysiske rammer. Det seneste år har virksomheden skabt yderligere 300 arbejdspladser.

Byggeselskab Olav de Linde har derfor skitseret et tårn i 15 etager, der skal integreres med virksomhedens eksisterende bygning i 3 etager.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS