Banken rykker selv ind på 1. salen i ejendommen Søndergade 15, der tidligere husede en TDC flagship store. Ejendommen rummer muligheder for projektudvikling, da bagsiden vender ud mod Ferdinand Sallings Stræde, hvor en forestående vedtagelse af en ny lokalplan kan kaste byggeretter af sig.

Ejendommen Søndergade 15 er 316 kvm i stueetagen, 220 kvm på 1. sal og rummer desuden en lejlighed øverst oppe. Sælger er en privat investor, bosat i Schweiz, og med denne handel har han solgt den sidste af flere ejendomme, han ejede i Aarhus. Erhvervsmægler Torben Klitgaard fra Colliers International har rådgivet sælger.

Han oplyser, at der har gennem længere tid været stor interesse for ejendommen, der imidlertid ikke har været helt let at få udlejet. Udfordringen har været, at det er de færreste brands, der er store nok til at kunne fylde flere etager, og desuden falder effektiviteten ved at sprede butiksarealet over flere etager.

- Når vi taler butiksarealer, så er efterspørgslen størst på regulære lejemål i ét plan. Så snart der er flere etager, mister lejemålet og dermed driftsoptimeringen attraktivitet for de fleste forretningsdrivende. Både for butikkerne og kunderne er det ikke optimalt med to etager - pladsen udnyttes dårligt, risikoen for svind stiger og kunderne vil gerne have udvalget på én etage, siger Torben Klitgaard, der er ekspert i salg og udlejning af retail-ejendomme.

Han er derfor glad for, at han i et professionelt og målrettet forløb med Arbejdernes Landsbank fik ejendommen solgt til dem.

- Banken kunne se mulighederne i en placering dér hvor rigtig mange folk færdes. Det gør de på Strøget i Aarhus. Der færdes gennemsnitligt set over et år mellem 45.000 og 90.000 fodgængere i døgnet, siger Torben Klitgaard, der desuden fortæller, at hvis en ny lokalplan vedtages, så kan der ligge guld gemt i ejendommen.

Lokalplan 1089, som den hedder, foreslår bolig- og erhvervsbebyggelse ved Ferdinand Sallings Stræde og Fiskergade. Formålet er blandt andet at opføre boligbebyggelse med front mod Ferdinand Sallings Stræde, et byggeri i op til 6 etager, også med mulighed for erhverv i stueetagen.

- Der er rigtig mange, der søger bolig i midtbyen, og samtidig er der stor efterspørgsel på lokaler til liberale erhverv. Det betyder, at der er opstået et stort behov de senere år, fordi mange af de lokaler, der før blev anvendt til erhverv, er omdannet til boliger, og det har skubbet mange af de liberale erhverv uden for byen, siger Torben Klitgaard.

- Det er en rigtig god idé at udnytte de mange uudnyttede baggårdsmiljøer i Aarhus midtby. Flere steder har der for årtier tilbage været små produktionssteder, og der står mange forfaldne bygninger bag de pæne facader - bygninger der med fordel kan rives ned til fordel for fortætning i byen, slutter Torben Klitgaard.

Lokalplansforslaget er under udarbejdelse og forventes 2. behandlet i slutnjngen december 2018, oplyser Aarhus Kommune på deres hjemmeside.

Arbejdernes Landsbank udtrykker over for Colliers, at de har været meget tilfredse med det udførte arbejde, men ønsker ikke at offentliggøre planerne for ejendommen på nuværende tidspunkt.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri