AP Pension og Kirk Kapital står bag udviklingen af Havnøen i Vejle, hvor der skal bygges boliger for 600 millioner kr. På vegne af de 2 selskaber søger Arkitema om dispensation til at bygge i op til 13 etager.

Lokalplanen for Havneøen i Vejle giver mulighed for byggeri af 23.000 kvm boliger, men Arkitema søger om dispensation til at bygge yderligere 700 kvm. Derudover søges dispensation til at overskride den maksimale bebyggelseshøjde på 9 etager og 36 meter. Således ønskes byggeri i op til 45 meters højde.

Havneøen skal bestå af 9 punkthuse med i alt 117 helårsboliger. Punkthusene udføres i varierende højder op til 13 etager. Hvert punkthus består af 4 sammensatte tårne, hvor toppen af bygningen har forskellige højder for at understrege at punkthuset består af flere tårne, der tilsammen udgør én bygning.

NB! Vejle - byudvikling for 11 milliarder 2016-2026. Konferencen afholdes d. 4. februar 2016.

De 9 tårne skal opføres i etaper startende med 4 tårne længst mod øst og derefter arbejdende sig længere mod vest med de resterende 5 punkthuse. Under og imellem alle punkthusene opføres et parkeringshus til bebyggelsens beboere. Parkeringskælderen skal også rumme plads til cykler, depot, teknik og affaldshåndtering.

I første omgang opføres der 4 boligtårne med sammenlagt 80 lejligheder, der spænder fra 2-værelses lejligheder til penthouselejligheder i 2 plan og varierer fra 80 til 300 kvm.

Arkitema sætter stregerne til byggeriet med Hundsbæk & Henriksen som ingeniør. Efter planen vil hele bebyggelsen på Havneøen stå færdig i løbet af 2017.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked