En konkurrence om Nakskov Havn skal give kreativt input til den videre udvikling af havneområdet. Omdrejningspunktet for denne udvikling er Honnørkajen og Havnebygningen fra 1915, som vil blive restaureret.

 

En donation på 50 millioner fra A.P. Møller Fonden skal bidrage til "Nakskov 2030" med nyfortolkning og udvikling af Nakskov Havn.

Konkurrencen

Konkurrencen gennemføres i 2 runder:

* 1. runde afholdes som en lukket anonym projektkonkurrence med 4 deltagere, som bliver udvalgt gennem en prækvalifikation.

* 2. runde afholdes som udbud med forhandling med højst 2 deltagere.

Projektkonkurrencen sigter mod en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn. Planen skal vise, hvordan der kan skabes funktionel, trafikal og visuel sammenhæng omkring inderhavnen som et bolig- og rekreationsområde, hvor den fortsatte erhvervsaktivitet er en del af særpræget. 

De 2 forslag, der rummer de mest interessante planer, får gennem udbuddet med forhandling mulighed for at konkretisere et tilbud om rådgivning under realiseringen af udvalgte delprojekter, sådan at den endelige vinder kan tilbydes en kontrakt som rådgiver i den videre proces

Baggrund

Den før så driftige værftsby og købstad Nakskov har i mange år hængt fast i fortiden og døjet med tab af arbejdspladser og faldende befolkningstal.

Situationen har så småt været ved at vende de seneste år, og nu skal et nyt kapitel fastholde den gode udvikling: Ved at bruge turisme som løftestang skal byudviklingsprojektet "Nakskov 2030" sikre byen som attraktiv erhvervs- og tilflytterby og som hovedby på Lolland.

PROJEKT: Nakskov Havn – bidrag til udvikling af "Nakskov 2030"
STED: Nakskov Havn
PERIODE: 2020-2025
PROJEKTEJER: Lolland Kommune
STØTTE: 50 millioner fra A.P. Møller Fonden.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.