Med 133 tvangsauktioner i april mod 108 måneden før er antallet af tvangsauktioner steget med 23 procent den seneste måned, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Trods en forholdsvis stor stigning i april 2022 er antallet af tvangsauktioner fortsat på et meget lavt niveau, skriver Danmarks Statistik.

I årets første 4 måneder har der i gennemsnit været 111 tvangsauktioner om måneden, mens der til sammenligning i 2021 gennemsnitligt var 117 tvangsauktioner om måneden.

- Den gode nyhed er, at antal tvangsauktioner stadig er i den lave ende rent historisk. Og dette skal ses i sammenhæng med andre nøgletal om friværdi og antal restancer, som tilsammen viser et øjebliksbillede af, at de danske boligejere stadig i gennemsnit er økonomisk velpolstrede med god betalingsevne, siger Bo Sandberg.

Udvikling af nedslidte ejendomme og konvertering til nye formål. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

- Den dårlige nyhed er, at der er kommet markant mere modvind på boligmarkedet i 2022 sammenlignet med 2020 og 2021. Inflationen gør ondt mange steder i samfundsøkonomi, husholdninger og virksomheder. Og boligrenterne er allerede steget så meget, at det virkelig kan mærkes rundt omkring, siger DI-boligøkonomen.

April 2022 bød på tvangsauktioner for 98 enfamilieshuse, 10 ejerlejligheder, 5 blandede beboelses- og forretningsejendomme, 4 sommerhuse, 3 landbrugsejendomme, 3 ubebyggede grunde, 2 rene forretningsejendomme, 2 fabriks- og lagerejendomme, 1 ejendom med 2 eller flere lejligheder samt 10 ejendomme under kategorien "Andet bebygget".

Der var 32 tvangsauktioner i Region Syddanmark, 31 i Region Nordjylland, 30 i Region Sjælland, 24 i Region Midtjylland og 21 i Region Hovedstaden.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter