Siden 2010 er der kommet 34.000 flere single-husstande. I Hovedstaden er der som det eneste sted blevet færre på grund af de høje boligpriser og knapheden på mindre boliger.

Der bliver flere og flere postkasser og brevsprækker med kun et navn på. Siden 2010 er antallet af single-husstande nemlig steget med godt 34.000 fra 985.125 i 2010 til 1.019.096 i 2018. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

- Det er heldigvis lang tid siden, at man skulle gifte sig for at få adgang til en bolig, når man flyttede hjemmefra, og vi kan se, at der stadig er en klar tendens til, at flere ønsker at bo for sig selv. Men det er ikke kun de unge, der står for det stigende antal singlehusstande, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.

Han peger også på skilsmisseraten som en forklaring på det stigende antal singlehusstande.

NB! Københavns boligmarked 2019-2029. Konferencen afholdes d. 24. januar 2019.

- Det høje antal forliste ægteskaber betyder også, at vi ser flere og flere husstande med kun en person. Det, der til gengæld kan være udfordringen her, er, at det især i og omkring de store byer kan være ret dyrt kun at være en om boligudgifterne. Derfor ville der sikkert være flere singleboliger, hvis det var lettere adgang til mindre boliger med lave huslejer, fortæller Thomas Hovgaard.

Hovedstaden går den modsatte vej
Mens antallet af single-husstande er steget i det meste af landet, skiller Hovedstaden sig ud ved at være den eneste landsdel, hvor antallet af singlehusstande faktisk er faldet siden 2010. De sidste 9 år er der blevet 12.500 færre singlehusstande.

- København er en dyr by at bo i, samtidig med der mangler mindre boliger, og det mærker man tydeligt, hvis man er alene om huslejen. Derfor ser vi flere, som af nød vælger at dele bolig med personer, som de ikke nødvendigvis er i forhold med, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter