København har siden krisen kun set 200-300 nybyggede andelsboliger og de alle blevet solgt markant hurtigere end tilsvarende ejerlejligheder, hvilket efterviser misforholdet mellem udbud og efterspørgsel i markedet. Hør mere på konferencen "Københavns boligmarked 2019-2029" den 24. januar 2019.

Andelsboligen er et udpræget Københavner-fænomen. Over 30 procent af boligmassen i København er andelsboliger, mens det på landsplan er 9 procent. Andelsboligforeninger er dermed samlet Københavns største ejendomsbesiddere, men alligevel blandt sælgere af nyopførte ejendommen en næste overset købergruppe, på trods af en meget stor efterspørgsel på nybyggede andelsboliger i København.

København har siden krisen kun set 200-300 nybyggede andelsboliger og de alle blevet solgt markant hurtigere end tilsvarende ejerlejligheder, hvilket efterviser misforholdet mellem udbud og efterspørgsel i markedet. Nyopførte ejendommen solgt som andelsboliger kan med det nuværende renteniveau typisk opnå en boligafgift på 2/3 af den tilsvarende markedslejen, hvilket gør andelsboligerne stærkt konkurrencedygtige både i relation til lejelejligheder og ejerlejligheder. Samtidig har sælger en markant lavere salgsrisikoen end ved tilsvarende salg af ejerlejligheder og typisk en bedre pris end ved et klassisk investorsalg.

Hvad er grunden til, at så få nyopførte ejendommen bliver solgt som andelsboliger i København, og hvad er mulighederne for flere? Hvilke fordele er der for udvikler og køber? Hvilke forhold gør sig gældende, når man bygger for at etablere en andelsboligforening?

Hør mere på konferencen Københavns boligmarked 2019-2029 den 24. januar 2019, hvor Anders Birkenfeldt, advokat og partner fra hansen thomsen, er blandt oplægsholderne. Hele programmet for konferencen kan læses her.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030