Der er en positiv udvikling i gang i Nakskov, som vil øge behovet for flere hoteller. Det viser en analyse, som initiativet Nakskov 2030 har fået udarbejdet.

Femern-forbindelsen og Nakskov 2030-initiativet er nogle af de positive ting, der i løbet af de næste 10 år vil skabe et behov for at øge overnatningskapaciteten i Nakskov med 120 værelser oven i de cirka 50, der eksisterer i dag.

Analysen peger på, at der med fordel kan etableres 1-2 hoteller med 30-40 værelser hver, og at mindre byhoteller i den størrelse vil være økonomisk bæredygtige i Nakskov. Det glæder programdirektør for Nakskov 2030-initiativet Tim Jeppesen sig over.

Femern-byggeriet rundvisning. Den 11. marts 2021.

- Det er nogle perspektivrige muligheder, der tegner sig. Vi vil meget gerne have et bynært hotel til Nakskov, der kan være et attraktivt mødested for både turister og nakskovitter, og det har vi nu god dokumentation for er både fornuftigt og realistisk, siger han.

Et mindre bynært hotel har stor relevans for lokale kræfter, mener Tim Jeppesen.

- Nakskov 2030 er i dialog med flere lokale investorer, som meget gerne vil investere i byen og bakke op om den positive udvikling, vi er ved at sætte gang i. Nogle af de investorer kigger lige nøjagtigt på et hotel i størrelsesordenen 30-40 værelser, og vi har nu et stærkt grundlag for videre drøftelser med de lokale kræfter, siger han.

Alternative HOTELprojekter og nye hotelkoncepter. Konferencen afholdes den 20. maj 2021.

Analysen peger også på, at det vil være en relevant hjælp, hvis der kan ydes en form for etableringsstøtte til et nyt hotel i Nakskov. Den mulighed har Nakskov 2030, idet der i initiativet er afsat 5 millioner kr., som bidrager til at etablere "Byens Hotel". Endvidere er der mulighed for støtte fra Bymidtefonden, hvis der er tale om en bevaringsværdig eller fredet bygning, der ligger i bymidten.

Analysen er udarbejdet af Telling & Nesager for Nakskov 2030 og vil blive offentliggjort på www.lolland.dk/nakskov2030.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032