Altanfirmaet Alument står bag et nyt facadesign på A17 i Toveshøj, der skal løfte boligblokken og bane vejen for mere tryghed i Toveshøj nord for Gellerup.

Renoveringen af en boligblok i Toveshøj gør op med bydelens homogene arkitektur, hvor boligblokkene ligner hinanden, og det kan være svært at finde hjem om aftenen. Boligblokken A17 skal være en unik boligblok med sin helt egen identitet, der skaber grobund for nye kvartersdannelser i området.

- Renoveringen af boligblok A17 er et pilotprojekt, hvor vi prøver nye boligtyper af og skaber en arkitektur, der skiller sig ud fra resten af Toveshøj. Vi har lagt mange tanker i at skabe et sted, der giver beboerne et klart tilhørsforhold og skaber tryghed i hverdagen, siger arkitekt Jonas Amby fra Kjær & Richter.

Åbne og utrygge parkeringsarealer under lejlighederne er nedlagt og erstattet af byhuse i 2 plan. Indgangene er forstørret, gjort synlige og gennemlyst for at øge trygheden. Mens oplyste passager på tværs af blokken binder området bedre sammen. De visuelle forbindelser skaber tryghed og er med til at reducere kriminaliteten, fordi der er færre mørke hjørner og blinde vinkler.

Facaden får også en markant opgradering. De inddækkede altaner bliver opdateret med en ny altanløsning bestående af skydeglas med integreret brystning fra Alument. Den øverste del kan skydes til siden på en varm sommerdag.

NB! Tagboliger og altaner i eksisterende ejendomme - planlægning og løsninger. Konferencen afholdes d. 5. september 2019.

- Det var vigtigt for os, at beboerne ikke fik et mindre uderum. Men som minimum det samme antal kvm, de altid havde haft. I nogle tilfælde har de fået en større altan, end de havde før. Her kan de udnytte pladsen til orangeri, drivhus eller udestue, siger Jonas Amby

Dynamisk facadesign
Arkitekterne har arbejdet med at skabe dybde i facaden og reliefvirkning, så facaden næsten får et labyrintisk udtryk. Ideen er at bryde med det homogene udtryk og i stedet skabe et moderne udtryk. Løsningen er gyldenbrunlige facadekassetter i aluminium, der løber som lodrette og vandrette bånd. Dertil kommer karnapper, der skaber en flot vekselvirkning på facaden. Hele facadeløsningen er blevet leveret af Alument, der fik en mere omfattende opgave end den gængse altanrenovering.

- Det er ikke den type opgaver, Alument normalt er kendt for. Vi er blevet udfordret på en løsning med nogle helt bestemte krav til funktionalitet. Der var nogle særlige krav til, hvordan det skulle fungere på brugersiden og den udvendige side med facadekassetterne. Vi har været en aktiv spiller i projekteringen sammen med arkitekten og MT Højgaard, som er entreprenør på sagen. Det har været et virkelig spændende projekt, som tegner en helt ny fremtid for os. Vi glæder os til at se det endelig resultat, siger salgsdirektør i Alument Lars Bomholt.

Renoveringen af Toveshøj forventes afsluttet omkring årsskiftet 2019/20.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne