På grund af lang sagsbehandlingstid har Altan.dk ordrer for 300 millioner kr. liggende til godkendelse hos Københavns Kommune. Firmaet er nødt til at sende 80 ansatte hjem.

Ifølge TV 2 Lorry får lang sagsbehandlingstid på altaner hos Københavns Kommune konsekvenser for næsten halvdelen af Altan.dks 170 medarbejdere.

Hvor altanfirmaet tidligere fik 100 byggetilladelser om året, fik virksomheden kun omkring 40 byggetilladelser i 2020. Flere af montørerne står derfor til at blive sendt hjem, mens flere administrative medarbejdere blevet bedt om at gå ned i tid og løn i en periode.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 1. juni 2021.

- Det er meget frustrerende for os. Det udebliver bare. Byggetilladelserne kommer ikke i den stime, som de plejer at gøre, siger Casper Knudsen, der er direktør i Altan.dk, til TV 2 Lorry.

Hans Christian Karsten, der er vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen, fortæller til TV2 Lorry, at den lange sagsbehandlingstid især skyldes BR18. Københavns Kommune arbejder ifølge Hans Christian Karsten målrettet på at få nedbragt sagsbehandlingstiderne.

- Og vi er i gang med at udrulle en række digitale løsninger, som også skal gøre det nemmere at få de forskellige ansøgninger igennem processen, siger han til TV 2 Lorry.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS