Akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital bliver opgraderet med i alt 750 nye kvm, der skal rumme en ny modtagelse og en midlertidig røntgenklinik med det astronomiske tilnavn MARS. Det sker som et led i byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg, og opgaven er netop blevet tildelt MT Højgaard.

Som en del af byggeriet af det nye hospital på Bispebjerg opføres en midlertidig bygning i forbindelse med Akutmodtagelsen. Den skal sikre, at akutte patienter fremover nemmere kan få foretaget røntgenundersøgelser og dermed hurtigere stillet en diagnose.  Totalentreprisen er netop blevet tildelt M.T. Højgaard, og byggeriet går i gang i løbet af efteråret 2018.

Det store nye Akuthus på Bispebjerg bliver bygget i flere faser. På grund af den begrænsede plads på hospitalsgrunden er det nødvendigt skiftevis at rive ned og bygge nyt for at få plads til Nyt Hospital Bispebjerg. En af de bygninger, der først skal rives ned, er nordenden af bygning 7, der i dag huser operationsgang og røntgenafdelingen. Disse funktioner skal som de første flyttes ind i Nordblokken, som er den første del af Akuthuset, der bliver bygget. Nordblokken kan allerede tages i brug i 2021.

Den nye Akutmodtagelse i Akuthuset er dog først klar til at modtage patienter omkring 2023, så i den mellemliggende periode kan man få scannet hovedet eller røntgenfotograferet benet i den nye MARS – frem for at skulle sendes 500 meter gennem en tunnel til den store nye røntgenafdeling. Det nedsætter ventetiden for patienterne og gavner samarbejdet på tværs af afdelingerne.

NB! Erhvervslejeloven: Udlejning af kontorejendomme og kontorhoteller. Konferencen afholdes d. 23. oktober 2018.

Udover røntgenfunktionen, der bliver på omkring 500 kvm, bliver Akutmodtagelsen udvidet med 250 kvm, og den nye MARS en kærkommen forbedring af forholdene for både patienter og personale.

- I dag oplever vi en del pladsudfordringer. Vi har for mange patienter i venteværelserne og mangel på senge. Patienterne bliver nogle gange henvist til gangene, og det vil vi gerne undgå. Med den nye udvidelse kan vi give patienterne en bedre modtagelse og et receptionsområde, der tager hensyn til diskretion, fortæller Birgitte Godiksen Troldborg, der er afdelingssygeplejerske i Akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital.

Over de næste 5 år bliver store dele af Bispebjerg Hospital omdannet til en byggeplads, og for at skåne patienter og pårørende for byggetrafik og bøvl med at finde vej, bliver den offentlige indgang for patienter, der selv ankommer til Akutmodtagelsen, flyttet om på den sydlige side af bygningen. Den nordlige indgang bliver udelukkende for ambulancer og trombolyse-kørsler (patienter med blodpropper), og på den måde skiller man trafikken ad og sikrer bedre adgangsveje for alle.

- Noget af det, der gør vores byggeri udfordrende, er at vi bygger på et hospital i fuld drift. Igangsættelsen af MARS betyder, at vi kan aflaste sygehusdriften ved at flytte patienterne om på den anden side af bygningen. På den måde skaber vi ro omkring patienternes oplevelse af besøget på hospitalet, siger byggechef Michael Southcott fra Nyt Hospital Bispebjerg.

Region Hovedstaden investerer de kommende år 20 milliarder kr. i hospitalsbyggerier, heraf kommer 9 milliarder kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS