Stadionkvarter Favrholm ApS og Hillerød Kommune har indgået en udviklingsaftale om projektudvikling af byområdet Favrholm Stadionkvarter med AI. Det er Propreco der står bag udviklingsselskabet.

Hillerød Kommune ønsker at udvikle Favrholm Stadionkvarteri det sydlige Hillerød til et blandet byområde med et nyt stadion med tilhørende faciliteter som kraftcenter samt boliger, uddannelse, kultur, idræt og serviceerhverv og grønne områder.

Stadionkvarter Favrholm er i henhold til udviklingsaftalen forpligtet til at udarbejde en masterplan og et dispositionsforslag. Selskabet har nu valgt AI Arkitekter & Ingeniører til opgaven. 

Hillerød Byråd godkendte i december 2019 udviklingsaftalen om et nyt Favrholm Stadionkvarter med idrætsanlæg og 2.500 boliger på 250.000 kvm.

Ejendomsudviklingsselskabet Propreco vil sammen med fodboldklubben FC Nordsjælland skabe en helt ny fodboldpark i Favrholm:

Kvarteret skal indeholde 250.000 kvm bolig, et stadion med en lang række træningsfaciliteter, blandt andet baner, fitness, sportsklinik og et fodboldakademi. FC Nordsjælland driver allerede fodboldakademi og har ambitioner om at skabe Nordens største fodboldakademi i Hillerød.

Planlægning

Når de overordnede planer for området ligger klar, vil kommunen udarbejde lokalplan for området og derefter sætte et udbud i gang:

Arbejdet med en lokalplan for et nyt erhvervsområde i bydelen Favrholm gik i gang i april 2020. Området ligger mellem Nyt Hospital Nordsjælland og Novo Nordisk kongrescenter Favrholm Campus ved Roskildevej.

Arbejdet med en lokalplan for Favrholm Station gik i gang i maj 2020. Stationen skal stå færdig senest ved åbningen af Nyt Hospital Nordsjælland ved udgangen af 2023 og er et samarbejde mellem Banedanmark, Lokalbanen, Region Hovedstaden og Hillerød Kommune.

Der er i juni 2020 udarbejdet dispositionsforslag for det nordlige område i Favrholm. Projektområdet ligger i forlængelse af bydelen Amtmandsvang (mod nord), og afgrænses mod vest af Roskildevej, mod syd af Overdrevsvejen og mod øst af området, hvor det nye hospital bygges.

Forkøbsret

Propreco ejes af Jeannine Rosenkilde-Gram og har som en del af udviklingsaftalen forkøbsret, men andre kan også byde.

Det forventes at en 1. etape af Favrholm Stadionkvarter, inklulsiv stadion, kan stå klar i 2025.

Jeannine Rosenkilde-Gram fra Charlottenlund er den reellle ejer med stemmerettigheder på 100 % af Favrholm Stadionkvarter ApS, mens hendes samlever David Ernst-Sunne er direktør.

 

 


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS